Forum » Strojna oprema » staro ohišje
staro ohišje
UglyKid ::
O.K.
Odločitev je padla, drug teden grem kupt AMD 1700+ in ploščo Gigabyte GA-7VTXH.Zdej me pa zanima mam eno midi tower staro ATX ohišje( 2 leti) z napajalcem 235 W , če je ohišje dost velk za hladilnik procesorja( ne vem še kerga bi kupu, predlogi dobrodošli) in napajalc če je dost močn???Bom meu pa not še en disk, rd-rom in voodoja 3.
prosim za predloge
Odločitev je padla, drug teden grem kupt AMD 1700+ in ploščo Gigabyte GA-7VTXH.Zdej me pa zanima mam eno midi tower staro ATX ohišje( 2 leti) z napajalcem 235 W , če je ohišje dost velk za hladilnik procesorja( ne vem še kerga bi kupu, predlogi dobrodošli) in napajalc če je dost močn???Bom meu pa not še en disk, rd-rom in voodoja 3.
prosim za predloge
rc-car ::
1. Ce kupujes ze tak proc, potem kupi tudi novo graficno, ker ti bo voodoo bremzal 100 na uro!
Drugace pa je tezko, da bo napajalnik dost mocan.. Mogoce, ce je kvaliteten.. Ohisje pa je cist OK
Drugace pa je tezko, da bo napajalnik dost mocan.. Mogoce, ce je kvaliteten.. Ohisje pa je cist OK
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
BendeR ::
Ja se stinjam za napajalnik da če je kvaliteten bo zdrzal če pa ni pa nabavi novega jaz sem na servisu za finto sprobo t1.4GHz pa je delo bp na 230W z 2 diskoma v mašini vred ter z ostalim klumpom :)
Drugi primer pa je en kolega ki ma XP1600+,2 diska,pekača,v3 3000,... pa mu dela na "pazi" 200W napajalcu.Tak da ti tistih npr 250W od nekvalitetnega napajalca pomeni manj kot iz kvalitetnega 235W.Nasploh pa so v tisti firmi ko sem si jaz nakupo dele devali not 230W napajalce za amdjove sisteme,saj več enostavno ni blo potrebno.Tudi kasneje ko so sistemu dodali 1 ali ve 2 diska.Pa še to vse konponente ti nikoli nebojo laufale hkrat to ti že logika pove.
Drugi primer pa je en kolega ki ma XP1600+,2 diska,pekača,v3 3000,... pa mu dela na "pazi" 200W napajalcu.Tak da ti tistih npr 250W od nekvalitetnega napajalca pomeni manj kot iz kvalitetnega 235W.Nasploh pa so v tisti firmi ko sem si jaz nakupo dele devali not 230W napajalce za amdjove sisteme,saj več enostavno ni blo potrebno.Tudi kasneje ko so sistemu dodali 1 ali ve 2 diska.Pa še to vse konponente ti nikoli nebojo laufale hkrat to ti že logika pove.
Binji ::
Jah no, mene s 300W napajalcem (noname sicer) zajebava ce sta disk in tuner hkrati vklopljena (crn zaslon rata in zasteka). Ok sej ne vem se ce je to zarad napajalca ampak sumim pa ga.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
UglyKid ::
rc-car: A pol mislš da bi blo bolš mal slabši procesor(Duron 1100-Morgan) ni enga geforca 2 Ti????
rc-car ::
Odvisno, ce bos racunalnik uporabljal predvsem za igranje iger in graficno zahtevne programe, potem te bo voodoo zaviral ful!
Ce pa bos imel racunalnik predvsem za poganjanje winsow, worda, exella pa takih graficno nezahtevnih reci pa bo delalo lepo hitro - kot mora.
Torej kupi malo slabsi procesor in VSAJ geforce2MX 400, ceprav je tudi ta kartica preslabotna za XPja..Ce kupujes XPja potem zraven tega proca sede geforce2 Ti ali pa kak geforce3..
Glede na to, da stane XP 50k SIT, potem ti jest priporocam, da raje kupi Athlona 1133/266 (31k) in pa Geforce 2MX 400 z 32(!!)MB rama. Cenovno te bo prislo priblizno enako! Lahko pa se ozres tudi po Duronu Morganu in kupis malo boljso grafiko..
Ce pa bos imel racunalnik predvsem za poganjanje winsow, worda, exella pa takih graficno nezahtevnih reci pa bo delalo lepo hitro - kot mora.
Torej kupi malo slabsi procesor in VSAJ geforce2MX 400, ceprav je tudi ta kartica preslabotna za XPja..Ce kupujes XPja potem zraven tega proca sede geforce2 Ti ali pa kak geforce3..
Glede na to, da stane XP 50k SIT, potem ti jest priporocam, da raje kupi Athlona 1133/266 (31k) in pa Geforce 2MX 400 z 32(!!)MB rama. Cenovno te bo prislo priblizno enako! Lahko pa se ozres tudi po Duronu Morganu in kupis malo boljso grafiko..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
krucymucy ::
TB 1133/266 je zanic za navijat! Jest mam to isto plato ze dva dni pa TB-ja 1.33@1.55 (155*10) še ni odklenjen... cena pa je 68K sit (plata +proc)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali bo dovolj moci?!?!?Oddelek: Strojna oprema | 2042 (1406) | Matek |
» | Nov računalnik - nižji/srednji razredOddelek: Kaj kupiti | 2450 (1966) | Mercier |
» | PC za 200k SITOddelek: Kaj kupiti | 906 (727) | Mr.B |
» | TB 1.4GHz na 235W napajalniku?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1564 (1399) | rc-car |
» | Athlon & napajalnik ???Oddelek: Strojna oprema | 1448 (1291) | CCD |