Forum » Pomoč in nasveti » Problem s CD-Romom
Problem s CD-Romom
jernej85 ::
Pozdravljeni!
Imam en problem kateremu nisem kos.Cd rom mi nikakor noce delati.Biosi normalno zaznajo enoto, v windowsih je tudi vidna, ko pa vanjo vstavim zgoscenko......nic, kot da je nebi.
Poskusil sem zamenjati ID kabel, vodilo,.....Vstavil sem se dva druga CD-Roma....pa isto. Na novo sem nalozil driverje za osnovno plosco pa ni efekta.
Rad bi pa se uprasal ce se da formatirati comp z drugega diska prek ID vodila.Ker s cd-jem verjetno nebo nic.
Hvala za odgovor
Imam en problem kateremu nisem kos.Cd rom mi nikakor noce delati.Biosi normalno zaznajo enoto, v windowsih je tudi vidna, ko pa vanjo vstavim zgoscenko......nic, kot da je nebi.
Poskusil sem zamenjati ID kabel, vodilo,.....Vstavil sem se dva druga CD-Roma....pa isto. Na novo sem nalozil driverje za osnovno plosco pa ni efekta.
Rad bi pa se uprasal ce se da formatirati comp z drugega diska prek ID vodila.Ker s cd-jem verjetno nebo nic.
Hvala za odgovor
AngelOfDeath ::
Tvoj zgoščenkomat je verjetno spustil dušo (beri odpovedal) "namerno ne uporabljam besed katere imajo zvezo z ambrusom".
Kakšno formatiranje imaš v mislih ?
Kakšno formatiranje imaš v mislih ?
edit: Slovnica
V mislih imam formatiranje diska(želim na novo naložit windowse), kar pa nemorem ker mi ne deluje cd-rom. Moj zgoščenkomat ni spustil duše, ker sem preveril. deluje brezhibno v drugi kišti in itak sem poskusil še z drugimi zgoščenkomati....pa isto.
Po moje je nekaj v sistemu narobe, mogoče manjka kakšen file.......nevem.......!
Je možno windowse naložit z drugega diska prek ID vodila?
Osnovno ploščo imam od ABIT-a KX7-333, CD-rom je pa od LG-ja.
Jaz preprosto ne najdem možnega načina rešitve.
Po moje je nekaj v sistemu narobe, mogoče manjka kakšen file.......nevem.......!
Je možno windowse naložit z drugega diska prek ID vodila?
Osnovno ploščo imam od ABIT-a KX7-333, CD-rom je pa od LG-ja.
Jaz preprosto ne najdem možnega načina rešitve.
AngelOfDeath ::
si poskusil v device managerju odstranit zgoščenkomat in reštartat windowse ?
edit: Slovnica
Sem poskusil, ampak ni efekta. Vedno isto.
Še nekaj bi rad uprašal in sicer: ali lahko naložim windowse na disk na drugemu compu, pol pa da bi uštekal disk v moj comp. Bi zadeva delovala, oz bi prepoznal windows nove komponente?
Še nekaj bi rad uprašal in sicer: ali lahko naložim windowse na disk na drugemu compu, pol pa da bi uštekal disk v moj comp. Bi zadeva delovala, oz bi prepoznal windows nove komponente?
bluefish ::
ni priporočljivo. Bolj enostavno je, da si sposodiš CD-Rom iz tistega računalnika in preveriš ali na tvojem deluje.
No, js sm končno uspel usposobit CD-rom.Sem ga usposobil v Disc Manegement-u .
Hvala za vse vaše nasvete.
Tko da bom zdaj formatiral comp.Aja, še eno uprašanje imam.
Imam zvočno SB Audigy 2.Je dovolj če inštaliram KX-project.So tu notri vsi potrebni gonilniki za to zvočno?
Hvala
Hvala za vse vaše nasvete.
Tko da bom zdaj formatiral comp.Aja, še eno uprašanje imam.
Imam zvočno SB Audigy 2.Je dovolj če inštaliram KX-project.So tu notri vsi potrebni gonilniki za to zvočno?
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows xp se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 2201 (2051) | Bostyan007 |
» | IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 2706 (2369) | 1309976 |
» | Nameščanje Windows XP pro in NTFS formatOddelek: Operacijski sistemi | 1602 (1403) | fenomen79 |
» | S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6969 (5883) | City |
» | XP-ji ali čudna druščina hardvera. Kdo je kriv?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1224 (991) | Fico |