Forum » Loža » Kako deluje senzor na luči(luč na senzor)??
Kako deluje senzor na luči(luč na senzor)??
Gr0unD Zer0 ::
Pozdravljeni.
Da na kratko povem zgodbo: Od kolega starši so te počitnice šli na morje(kar sicer ni nič čudnega in sploh ni point debate), in vsled tega smo pač imeli malo več "svobode". tako je naneslo na piknik, itd... in smo pač sedeli na dvorišču pred garažo. No in ker sta tam dve luči na senzor, smo pač pod vplivom substanc prišli na debato, kako ta stvar sploh deluje, na katerem principu... V bistvu smo to skoraj obdelal, in tudi sam sem našel okvirne podatke kako ta zadeva deluje.
http://computer.howstuffworks.com/quest...
štekam, da deuje na stvari, ki so opisane zgoraj, ampajk vseeno me zanima kako sistem ve, da je nekdo tam...
ker ko smo sedeli na dvorišču, se je luč ugasnila, dokler ni nekdo mignil in je s tem spet prižgal...
long things short: kako deluje ta stvar?
Da na kratko povem zgodbo: Od kolega starši so te počitnice šli na morje(kar sicer ni nič čudnega in sploh ni point debate), in vsled tega smo pač imeli malo več "svobode". tako je naneslo na piknik, itd... in smo pač sedeli na dvorišču pred garažo. No in ker sta tam dve luči na senzor, smo pač pod vplivom substanc prišli na debato, kako ta stvar sploh deluje, na katerem principu... V bistvu smo to skoraj obdelal, in tudi sam sem našel okvirne podatke kako ta zadeva deluje.
http://computer.howstuffworks.com/quest...
štekam, da deuje na stvari, ki so opisane zgoraj, ampajk vseeno me zanima kako sistem ve, da je nekdo tam...
ker ko smo sedeli na dvorišču, se je luč ugasnila, dokler ni nekdo mignil in je s tem spet prižgal...
long things short: kako deluje ta stvar?
bzp ::
Na simpl in na kratko. Zadeva deluje na IR ... vsa kolikor-toliko ziva bitja oddajajo vec ali manj IR sevanja. Z obcutljivostjo senzorja lahko nastavis da ti macka senzorja ne sprozi, clovek pa. Da pa luc v toplejsih dnevih ne gori cel dan, se je treba prilagajat in prizigat samo takrat, ko se IR slika spreminja, ergo, ce si pri miru pred senzorjem, te po dolocenem casu le ta ne bo vec "videl" ker je pac ze zaznal da je tam eno toplejse podrocje. Ce se premaknes, zazna spremembo in spet prizge luc. Dejansko se lahko s pocasnim premikanjem "sprehodis" mimo senzorja brez da ga prizges. Je pa najbolj obcutljiv na gibanje pravokotno nanj torej ne priblizevanje in oddaljevanje ampak da z ene strani prides na drugo. Za naslednji piknik
Yohan del Sud ::
Lari fari. Znotraj receptorskih delov luči so genetsko mutilirani dresirani termiti, ki sprožijo luč vsakič ko gre mimo človek. Imajo pa šibko točko. Prepričani so, da Eskimi niso ljudje, zato je ta izum neuporaben na Grenlandiji. Je pa zato število eskimskih kriminalcev v toplih krajih zato hud naraslo in so hudo iskani v južnoevropskih kriminalnih združbah.
www.strancar.com
hvala za info:P
p.s. kaj pa v onih ko delujejo na ultrazvok? je slučajno kaki šiš -miš noter? ali celo mini-batman?
p.s. kaj pa v onih ko delujejo na ultrazvok? je slučajno kaki šiš -miš noter? ali celo mini-batman?
Nejc Pintar ::
Prosim da se držite teme, sicer bodo ključki žvenketali
Lahko je biti prvi, če si edini!
zaradi mene ni problema.
jaz sem izvedel kaj sem hotel, tak da lahko mirne duše zakleneš/premakneš/izbrišeš
jaz sem izvedel kaj sem hotel, tak da lahko mirne duše zakleneš/premakneš/izbrišeš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava luči in senzorja (luč dela na senzor, luč dela vedno)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20426 (1266) | DavidosSlo |
» | Parkirni senzorjiOddelek: Na cesti | 3617 (2976) | miraldi |
» | Parkirni senzorji (za avto) - vgradnja in barvanje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28039 (12181) | Adrijan0 |
» | senzor luč ponočiOddelek: Loža | 1506 (1419) | Furbo |
» | Postavitev senzorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3199 (3003) | recmajkemi |