Forum » Omrežja in internet » arnes!!
arnes!!
*jure* ::
Imam arnes in mi modem samodejno resetira vsake 10 min včasih cel dan nič drugič pa spet resetira 15 minut zapored ve kdo kaj v zvezi s tem?!?!?!??!
markk1 ::
to se je meni dogajalo pri mojem ISP-u ko sem se imel arnes ampak pri meni je to bilo se bolj pogosto na dve tri minute maximalno se mi je restartal. Ceprav so na ISP-u trdili da ni nic narobe ampak ko sem jih postavil pred dejstvo da imajo tolko in tolko casa da to uredijo so pa kasneje res videli da je problem dejansko pri njih. po vsej verjetnosti je slo za slab signal in se druge stavi ki so z tem povezane.
lp
lp
bastadu ::
Predvidevam da se tukaj gre za kabelski internet, zato je tukaj potrebno ločiti dve stvari: kaj je ISP in kaj je kabelski ponudnik. Namreč ISP je v tem primeru Arnes. Kableski ponudnik pa (recimo) KRS Rotovž. Če je modem normalno povezan v omrežje (statusne lučke utripajo normalno) in tudi po resetu modema ni internet povezave (predpostavljam da so vse nastavitve v računalniku vpisane ok) potem greš tožit ISPju, tore Arnesu, da ti povezava ne dela. Če pa se ti morem samodejno resetira oz. kar naprej pada dol z linije je problem nekje v povezavi (slab signal, motnje, itd...) tvojega kabelskega ponudnika in greš tožit njim (Arnes tako tukaj nima nobene veze!). Treba se je tudi zavedat da je Arnes nekomercialni ISP in on nič ne zasluži na uporabikih (ampak sredstva vleče od države), tvoj kabelski ponudnik ti pa kasira samo linijo od tebe pa do njega... Tako je vsaj ponavadi scenarij te zadeve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi z delovanjem linije na kabelskem internetuOddelek: Omrežja in internet | 929 (782) | amigo_no1 |
» | Arnes - wtf?Oddelek: Omrežja in internet | 2039 (1185) | kavselj |
» | Občasni nekajminutni izpadi Arnesa preko kabla?! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4206 (3251) | bastadu |
» | Resni problemi z internetomOddelek: Omrežja in internet | 1532 (1318) | M.B. |
» | Arnes in kabelOddelek: Omrežja in internet | 1999 (1739) | Hux |