Forum » Elektrotehnika in elektronika » monitor sony - presvetla slika
monitor sony - presvetla slika
Golden eye ::
a je možn, da je monitor čez ene 4,5 leta ratal bolj svetel? slika je presvetla tudi če sem dal brightness na 0 ?
Kaj bi lahko blo krivo? mogoče kakšen čip?
Kaj bi lahko blo krivo? mogoče kakšen čip?
Jackal ::
Poglej, če obstaja za tvoj monitor tudi kakšen servisni meni - ponavadi prideš do njega tako da držiš določeno tipko na monitorju in vklopiš monitor, potem pa je treba vpisat nekakšno kodo (vsaj pri moji Nokii je bilo tako) - in prav tako je bil ravno ta problem s presvetlo sliko - Klik
Pa še Azraelova tema o servisnem meniju za sonijev monitor - Klik
Drugače se ti pa splača pogledat tudi na eserviceinfo in poiskat service manual za tvoj monitor. V slednjem namreč sigurno tudi piše kako prit do servisnega menija.
Ko pa si enkrat v servisnem meniju pa lahko nastavljaš ogromno stvari. Pri meni je bil kriv za presvetlo sliko nek G-setting kolikor se še spomnim.
Pa še Azraelova tema o servisnem meniju za sonijev monitor - Klik
Drugače se ti pa splača pogledat tudi na eserviceinfo in poiskat service manual za tvoj monitor. V slednjem namreč sigurno tudi piše kako prit do servisnega menija.
Ko pa si enkrat v servisnem meniju pa lahko nastavljaš ogromno stvari. Pri meni je bil kriv za presvetlo sliko nek G-setting kolikor se še spomnim.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
Azrael ::
Tako je, napetost G2 je previsoka. Kolikor sem opazil, ko sem iskal po netu rešitev svojega problema, je to kar standarden problem, pri večini monitorjev s trinitron cevmi.
Rešitev je ali to napetost znižati v servisnem menuju( tako sem jaz tudi rešil problem) ali pa vgraditi dodaten upor 5 do 10M Ω med priključkom G2 na ploščici, na kateri je podnožje katodne cevi in maso, več.
Seveda o tej modifikaciji obstaja tudi (zelo raztegnjena) razprava z obilico dodatnih informacij.
Vendar ta problem nastopi zaradi staranja katodne cevi in se lahko zgodi, da čez nekaj časa spet potrebna korektura.
Rešitev je ali to napetost znižati v servisnem menuju( tako sem jaz tudi rešil problem) ali pa vgraditi dodaten upor 5 do 10M Ω med priključkom G2 na ploščici, na kateri je podnožje katodne cevi in maso, več.
Seveda o tej modifikaciji obstaja tudi (zelo raztegnjena) razprava z obilico dodatnih informacij.
Vendar ta problem nastopi zaradi staranja katodne cevi in se lahko zgodi, da čez nekaj časa spet potrebna korektura.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CRT monitor ostrinaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1359 (1269) | Pudding |
» | Kateri CRT televizot?Oddelek: Kaj kupiti | 2214 (1915) | billy |
» | Monitor za urejanje fotografijOddelek: Kaj kupiti | 1100 (965) | tiborrr |
» | Kater CRT monitor? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6144 (5052) | Tilen |