Forum » Pomoč in nasveti » Rabim pomoc prosim...
Rabim pomoc prosim...
Buggy ::
Zdravo!
Imam nekaj vprasanj in sem preprican, da mi boste lahko pomagali kot izkuseni racunalnicarji.
Torej. Na racunalniku sem menjal sistem in sicer WIN98 z WIN98se.
Sedaj pa vprasanje kaj za vraga se je zgodilo, da ko kliknem na shutdown se masina vcasih sploh ne ugasne. Kadar se pa ugasne, je to v prinerjavi z SLO WIN98 tako nahitro, da je kar malo zaskrbljujoce.
Nic ne pokaze ekran v smislu "Sedaj lahko varno ugasnete racunalnik", v masini pa nekaj zaropota, kot bi se disk "zablokiral".
Z SLO WIN98 se mi to ni dogajalo. Prav tako se to ne dogaja ko naredim shutdown iz WIN2000.
Ali je v teh WIN 98 Second edition kaksna fora ali kaj?
ACPI v biosu je enable in Power Manager je na Yes.
Potem pa je se eno vprasanje. Kupil sem disk Maxtor 60 GB ATA 133 in ga formatiral 29998 MB kot NTFS in "ostalo" 26898 MB FAT32.
Sedaj pa vprasanje KJE JE SE OSTALI PROSTOR - 3000 MB!!!
V biosu na ABIT BH6 mi lepo pokaze da je SIZE 60040 MB, v Windowsih pa ga je le 56 GB. Mi zna kdo razloziti kaj je s tem.
Sistem imam na drugem disku, na temu je le storage.
Te dve stvari me spravljata ob zivce, zato prosim vasa mnenja.
Hvala za odgovore,
Ales
Imam nekaj vprasanj in sem preprican, da mi boste lahko pomagali kot izkuseni racunalnicarji.
Torej. Na racunalniku sem menjal sistem in sicer WIN98 z WIN98se.
Sedaj pa vprasanje kaj za vraga se je zgodilo, da ko kliknem na shutdown se masina vcasih sploh ne ugasne. Kadar se pa ugasne, je to v prinerjavi z SLO WIN98 tako nahitro, da je kar malo zaskrbljujoce.
Nic ne pokaze ekran v smislu "Sedaj lahko varno ugasnete racunalnik", v masini pa nekaj zaropota, kot bi se disk "zablokiral".
Z SLO WIN98 se mi to ni dogajalo. Prav tako se to ne dogaja ko naredim shutdown iz WIN2000.
Ali je v teh WIN 98 Second edition kaksna fora ali kaj?
ACPI v biosu je enable in Power Manager je na Yes.
Potem pa je se eno vprasanje. Kupil sem disk Maxtor 60 GB ATA 133 in ga formatiral 29998 MB kot NTFS in "ostalo" 26898 MB FAT32.
Sedaj pa vprasanje KJE JE SE OSTALI PROSTOR - 3000 MB!!!
V biosu na ABIT BH6 mi lepo pokaze da je SIZE 60040 MB, v Windowsih pa ga je le 56 GB. Mi zna kdo razloziti kaj je s tem.
Sistem imam na drugem disku, na temu je le storage.
Te dve stvari me spravljata ob zivce, zato prosim vasa mnenja.
Hvala za odgovore,
Ales
Tavher ::
Za win si dobi z microsoftove strani service pak.
Glede diska pa ni nic narobe(razlika bit byte).
Glede diska pa ni nic narobe(razlika bit byte).
LojzePek ::
A win98se podpirajo NTFS ?
Pa če ti piše da maš 60 GB disk, še to ne pomem da lahk daš gor za 60 GB podatkov.
Pa če ti piše da maš 60 GB disk, še to ne pomem da lahk daš gor za 60 GB podatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LojzePek ()
Tomi ::
Kar se tiče velikosti diska, je problem v tem, kot je tudi povedano v linku, da se računalničarji niso mogli zmeniti, kaj je kilo, in ker preferirajo eskponente števila 2 je ravno 2^10 je 1024. Od tod ta dva in še malo procenta razlike. Sicer pa poglej v samih Windowsih XP, če imaš kje možnost, da imaš dva podatka o sami velkost podatkov, eno je velikost ( size ), druga pa size on disk..
metrodusa.blogspot.com
Kriko ::
Glede velikosti ni nič narobe ker nikoli ne boš imel enako velikost kot je velikost diska ker vedno nekaj prostora rabi disk za določene informacije, tako da je to OK!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 1GB ram-a in windowsi XP??? Gre to sploh skupaj?Oddelek: Operacijski sistemi | 2382 (1632) | R33D3M33R |
» | Namestitev Windows 98SEOddelek: Operacijski sistemi | 3314 (3110) | Moonfire |
» | win98 in HDD nad64GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1008 (820) | cpu |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2378 (1749) | BlackHole |
» | Win2k, instalacija, pomocOddelek: Operacijski sistemi | 2275 (2057) | CaqKa |