Forum » Elektrotehnika in elektronika » JDM programator in RS232
JDM programator in RS232
M@73Y ::
Lep pozdrav. Imam željo narediti JDM programator za PIC. imam vse: shemo, elemente...
NIMAM pa com porta (rs232) na prenosniku. Mene zanima ali je že kdo poskusil programirati JDM priklopljen na COM->USB konektor. Baje neki ni vredu zaradi napetosti?? Ali je bolje nekje dobiti eno staro 486-ko ki ima com port in z njo sprogramirati zadevo.
Lep pozdrav. Matej
NIMAM pa com porta (rs232) na prenosniku. Mene zanima ali je že kdo poskusil programirati JDM priklopljen na COM->USB konektor. Baje neki ni vredu zaradi napetosti?? Ali je bolje nekje dobiti eno staro 486-ko ki ima com port in z njo sprogramirati zadevo.
Lep pozdrav. Matej
..jump into psytrance tunnel..
Azrael ::
Kar sem sledil druge razprave, JDM programator ne deluje preko USB/COM pretvornika in ga moraš priklopiti na pravi COM port, da deluje kot je treba.
Če rabiš kakšne dele za star mlinček, mi piši na ZS.
Če rabiš kakšne dele za star mlinček, mi piši na ZS.
Nekoč je bil Slo-tech.
ql000 ::
Predlagam, da is izdelaš kak USB programator. Na dolgi rok boš imel najmanj problemov. Na netu jih je malo morje. Jaz sem naredil USB ICD2 klon iz tega naslova: ICD2 klon, res pa je, da ga lahko uporabljaš samo iz MPLab razvojnega okolja, ki pa je zastonj. Dobiš ga na Microchipovi strani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PIC programatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5936 (781) | MadMax |
» | Microchip MPLAB icd 2 (pic16f876a)Oddelek: Programiranje | 1179 (1056) | Highlag |
» | Lcd od nokie 3310 in pic 18F877Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1797 (1535) | Nitro Tech |
» | PIC komunikacijaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2152 (1861) | maticm |
» | JDM programator - kje kupiti?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1984 (1797) | Brane2 |