Forum » Pomoč in nasveti » tezave z maticno ploščo in biosi
tezave z maticno ploščo in biosi
iddzor ::
Zivjo!
Star zanc napajalnik (350w) sem zamenjal z novim (550w)! Ob zagonu pc-ja pa mi pokaze samo logotip maticne plošče, naprej pa negre!
Matica plošča je msi k8t neo! kot da biosov nebi blo na maticni! :(
Prosm za pomoč!
Hvala
Star zanc napajalnik (350w) sem zamenjal z novim (550w)! Ob zagonu pc-ja pa mi pokaze samo logotip maticne plošče, naprej pa negre!
Matica plošča je msi k8t neo! kot da biosov nebi blo na maticni! :(
Prosm za pomoč!
Hvala
iddzor ::
Vse sm prov prklopu! Sej ce bi do biosov sploh prsu :(! vse kr se mi na ekranu pokaze je logotip od maticne plosce!
amigo_no1 ::
Če si vse priklopil pravilno in še vedno ne dela potem je nov napajalnik pokvarjen.
Nesi ga nazaj.
Nesi ga nazaj.
Buggy ::
...verjetno je bila prva polovica "biosov" uzaljeih, pa so se sli skrit v RAM, druga polovica "biosov" pa se trmasto skriva nekje pri senzorju za temeraturo. Doma je ostal pe en sam samcat "biosek", ki mora za kazen prikazovati logo od maticne plosce.
Ampak me res zanima, zakaj se tako rad BIOS tlaci v mnozino? BIOS na plosci (razen nekih izjem - Gigabyte) je samo en.
Kar se pa tvojega problema tice. Preveri, ce si priklopil vse diske, da RAM lepo lezi v podnozju, ce si res vse pravilno priklopil in (nic ne piska/beepa) pri vklopu, ti verjetno preostane se "clear CMOS", kako ga zbrises bos nasel pa v navodilih od svoje maticne plosce (jumper). Druge ideje, ce je novi napajalnik re v redu, pa nimam.
Ampak me res zanima, zakaj se tako rad BIOS tlaci v mnozino? BIOS na plosci (razen nekih izjem - Gigabyte) je samo en.
Kar se pa tvojega problema tice. Preveri, ce si priklopil vse diske, da RAM lepo lezi v podnozju, ce si res vse pravilno priklopil in (nic ne piska/beepa) pri vklopu, ti verjetno preostane se "clear CMOS", kako ga zbrises bos nasel pa v navodilih od svoje maticne plosce (jumper). Druge ideje, ce je novi napajalnik re v redu, pa nimam.
Azrael ::
Naredi CMOS Clear, kako si preberi v navodilih od matične plošče. Lahko si dobil problem zaradi statične elektrike (ali odpovedi prejšnjega napajalnika) in so se BIOS nastavitve rahlo do pretežno zmešale.
Če to ne pomaga poglej, če si res priklopil oba konektorja za elektriko na matično ploščo. To ni mišljeno tako, da so na mestih, ampak, da so tudi porinjeni do konca na konektor na plošči in ne stojijo postrani.
BTW, BIOS je en sam, torej ednina. In ja, če BIOSa ni, plošča ne dela. Ni ne slike (mednje sodi tudi tisti logo, ki ga omenjaš) in tudi nobenega piska.
Če to ne pomaga poglej, če si res priklopil oba konektorja za elektriko na matično ploščo. To ni mišljeno tako, da so na mestih, ampak, da so tudi porinjeni do konca na konektor na plošči in ne stojijo postrani.
BTW, BIOS je en sam, torej ednina. In ja, če BIOSa ni, plošča ne dela. Ni ne slike (mednje sodi tudi tisti logo, ki ga omenjaš) in tudi nobenega piska.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 7070 (5119) | Win8NonGrata |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1466) | Dominik91 |
» | Ob sestavitvi komponent PC ne zalaufa pravilnoOddelek: Strojna oprema | 1894 (1471) | jest10 |
» | Nekaj je crknilo..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1942 (1609) | rock_girl_ |
» | BIOS geslo??Oddelek: Operacijski sistemi | 1465 (1205) | klimax |