Forum » Operacijski sistemi » 2 particije in 2 OS-a
2 particije in 2 OS-a
Lincolin ::
Pozdrav!
Imam en velik problem, ki bi ga rad čimprej rešil ker se mi kar malo mudi. Namreč zadeva je takšna. Na leptopu imam disk z velikostjo 50 Gb, namreč 30 GB imam namenjnenih za Windowse 20 GB pa za Linux. Sedaj bi rad to distrobucijo Linuxa zbrisal (Red Hat 9.0.) in naložil nekaj novega, ne da bi pri tem poškodoval zagonski sistem in Windowse XP.
Bi se dalo, ter kako?
L.P. Grega
Imam en velik problem, ki bi ga rad čimprej rešil ker se mi kar malo mudi. Namreč zadeva je takšna. Na leptopu imam disk z velikostjo 50 Gb, namreč 30 GB imam namenjnenih za Windowse 20 GB pa za Linux. Sedaj bi rad to distrobucijo Linuxa zbrisal (Red Hat 9.0.) in naložil nekaj novega, ne da bi pri tem poškodoval zagonski sistem in Windowse XP.
Bi se dalo, ter kako?
L.P. Grega
bluefish ::
Start > Run > diskmgmt.msc
Formatiraj del diska na katerem je linux. Potem resetiraj računalnik in vstavi CD od Win XP. Zaženi Recovery Mode in tam vnesi fixmbr. To je to.
Formatiraj del diska na katerem je linux. Potem resetiraj računalnik in vstavi CD od Win XP. Zaženi Recovery Mode in tam vnesi fixmbr. To je to.
reptilia ::
jaz sem zadevo rešil tako, da sem vstavil slackware-ov cd :D zagnal cfdisk (ali pa fdisk se ne spomnem) in zbrisal particijo... particija zbrisana & rdy to go :D
Forgive your enemies, but never forget their names.
Lincolin ::
@reptilia> potem sem tudi sam tako naredil in deluje z Windowsi XP ter Debianom.
L.P. Grega
L.P. Grega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ponoči so mi vdrli v PC-je.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2507 (1438) | AngelOfDeath |
» | Kateri router kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1306 (1170) | steev |
» | Kateri Linux za predvajanje glazbe in izbiranje preko browserja?Oddelek: Operacijski sistemi | 1154 (943) | christooss |
» | Procesor 133Mhz in Windowsi 95/98Oddelek: Operacijski sistemi | 1774 (1575) | christooss |
» | Linux mi je zaklenil particijo!Oddelek: Operacijski sistemi | 2241 (1804) | Lincolin |