» »

ko v win začne igrat en wav -> pošlji email

ko v win začne igrat en wav -> pošlji email

Uporabnik ::

Torej ko začne špilat v windowsih en wav, bi mi moral nek programčič poslat e-mail. Rabil bi kakršno koli usmeritev kje začet. Programski jezik načeloma ni ovira je pa fino da je čimbolj podoben ali enak php ;) in pa da je free kot npr http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/default.aspx

Uporabnik ::

Najbrž sem postavil pretežko vprašanje, pa bi malce poenostavil. Torej kako v win sprogramirat, da vidiš vse trenutne avdio datoteke, ki se predvajajo.

AndrejS ::

Napišeš svoj codec za predvajanje datotek in ga prirediš svojim potrebam... morda bi šlo

Uporabnik ::

nene, to se mora dat lažje, nekje mora to bit zapisano v sistemu

Roadkill ::

Malo bolj podrobno opiši, kaj je tvoj "višji cilj" oziroma željen rezultat.
Bomo malo premislili, če ne obstaja kaka lažja pot. Ker trenutno imam občutek, da si se problema lotil z napačnega konca, ali pa si namenoma kompliciraš življenje.
Ü

Uporabnik ::

Imam program (gre za specifično zadevo, ki je ne morem zamnjat s kakšnim drugim programom), ki ob določenem trenutku zaigra en wav, pa je tolk butast da ne zna poslat še emaila istočasno. Torej bi potreboval zadevo, ki čaka dokler ne opazi, da se špila tisti wav in mi pošlje e-mail.

SeTAr ::

gledaš fileatime od wav fajla recimo vsako minuto.

AndrejS ::

@SeTAr to ne dela.
1. windowsi ne shranjujejo časa zadnjega dostopa do datoteke
2. kaj če je ta datoteka v programu že naložena, tako da je ne nalaga skoz.

Uporabnik ::

Sem preveril, res se ne da tako.

Zgodovina sprememb…

Uporabnik ::

Ja pa tako da če zamenjam wav file med izvajanjem programa, ga sprejme, torej si ga ne naloži v pomnilnik.

AndrejS ::

Preveri kako dolg je ta wav file.
Potem pa ga vsake nekaj časa probaj odpret za pisanje, če se ne to pomeni da se ravnokar predvaja in ti pošlješ email.
Morda bo delovalo.

Odvisno je kako igra Wav file, ali ga naloži in potem igra, ali pa ga za čas igranja "drži"

Uporabnik ::

Mnjah, če igram wave z MPC al pa foobar ga zaklene in to mi tudi javi, če pa z unim programom pa ga ne zaklene. Pa sm mislu, da zdej je pa že konc zajebancije, no tko da še ni!

Če je še kakšna ideja, kolikor vem obstajajo neke COM zadeve - Component Object Model, če se da mogoče kej v tej smeri?

darkolord ::

1. windowsi ne shranjujejo časa zadnjega dostopa do datoteke

Na NTFS Windows to shranjuje... Razen če to ročno izklopiš

Uporabnik: mnja, da se pogledat, kateri program trenutno uporablja katero datoteko...
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

Zgodovina sprememb…

Uporabnik ::

>1. windowsi ne shranjujejo časa zadnjega dostopa do datoteke

>Na NTFS Windows to shranjuje... Razen če to ročno izklopiš

Če klikneš na datoteko se spremeni čas zadnjega dostopa, če pa jo uporabi dotični program pa se čas ne spremeni.


>Uporabnik: mnja, da se pogledat, kateri program trenutno uporablja katero datoteko...

1. kako se da to pogledat
2. glede na to da jo naloži v pomnilnik, jo najbrž uporablja samo nek manjši čas... če delaš s php tega ne bi ujel, torej bi moral drugače?

darkolord ::

Sysinternalsov Filemon to dela... source ene od prejšnjih verzij dobiš tukaj
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

Uporabnik ::

tnx, dobra zadeva, vendar zame prezakomplicirana

sem pa seveda zgleda le našel nekaj uporabnega - fstat, polje atime se spremni! funkcija stat recimo tega ne ugotovi.

$fp = fopen('C:\ring.wav', "r");
$fstat = fstat($fp);
fclose($fp);
print_r(array_slice($fstat, 13));

tnx to all (razen če se še kje ne bo zapletlo, oz. bom potreboval še kakšno pomoč!)

Uporabnik ::

izgleda da razni programi, češejo disk, in pri tem spremenijo vrednost atime (access time). torej se generijajo fale alarmi, ker mene zanima samo kdaj določena aplikacija spremeni to vrednost... sem že nekaj pregledal pa ne najdem... ali se kje vidi kateri program je zadnji dostopal do datoteke?

darkolord ::

Ne.

Samo sproti lahko
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

Uporabnik ::

Evo, iščem enega ki bi mi tole naradil, zgleda v php ne bo šlo tako lepo... vse ki jih zanima dodatni zaslužek: urbanNO@SPAMhitri.net

Uporabnik ::

Programček je ženarejen, tako da hvala vsem trem ki ste se odzvali, predsem pa prvemu, ki je zadevo naredil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako narediti svoj program?

Oddelek: Programiranje
348118 (2699) mihy11
»

[php] preverjanje online uporabnikov

Oddelek: Programiranje
261317 (973) cobrica
»

Sumljiva koda v index.php

Oddelek: Izdelava spletišč
101047 (666) Ales
»

Avi. - Mpeg.

Oddelek: Pomoč in nasveti
121104 (938) Jana
»

CD text

Oddelek: Pomoč in nasveti
15988 (790) DrSergioDJ

Več podobnih tem