» »

dodam 512mb rama in comp. postane nestabilen

dodam 512mb rama in comp. postane nestabilen

Slasher ::

živjo,

trenutno imam 2x 512MB 400mhz, ko pa dodam še eno palčko po 512mb 400mhz pa sistem rata nestabilen. ali je že na začetku neka črna slika z belimi črtami, ali pa ko pridem v windows se kar restarta.

ostale specifikacije:
AMD barton 2500+ (navit na 3200+)
gigabyte GA-7N400-L

probal sem spustit latence ramov (na normal, drugače imam v bios-u nastavljeno na turbo) a ne pomaga. ko pa zvišam voltažo za 0.1v, pa zgleda v windowsih stabilen, a meni se gre zaradi igre gothic 3. in ko jo zaženem me kar ven vrže, prav tako pri battlefield 2142 in fašem nek memory error.

slišal sem od enega, da z večimi ram palčkami postane sistem bolj nestabilen, še posebej če je navit. je to res?

hvala za kakršnokoli nasvete/komentarje.

opeter ::

Jaz do zdaj (knok, knok) še nisem imel probleme s polnimi sloti. Vse računalnike, ki sem jih uorabljal, so bile vedno nafilane skoraj do maximuma (recimo ABIT BH6 z 3x128 MB RAM-a, potem BE6-II z 3x256 MB RAM-a, ABIT AN7 z 3x512 MB RAM-a, sedaj imam Intel plato i915 v katerem so zapolnjeni vsi štirje sloti in delujejo v Dual-DDR načinu. Imam pa 2x1 GB RAM in 2x512 MB, nastalvjeno na CL3 (čeprav so 512 MB-ni RAM-i CL2.5). Na PC-ju je Windows XP Pro SP2.
Isto zgodbo lahko povem za svojega PowerMac-a G4, tudi tam imam zafilane do maksimuma, torej 1.5 GB RAM-a (3x512 MB, PC133), čeprav se je na veliko govorilo, da to ne deluje.

Tudi na starem delovnem mestu imajo en podobni PowerMac, naflan v treh slotih s 1.25 GB RAM-a (2x512, 1x256 MB) deluje BP s starim sistemom (MacOS 9.2.2 classic).
Res, da je MacOS drug sistem, ampak nekateri imajo probleme z računalniki že takrat, ko primejo miško v roke.

Po mojem je problem z tistim RAM-modulom. Če imaš možnost, da stestiraj v kakem drugem računalniku. Imaš "najnovejši"/zadnji BIOS na matični?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

podtalje ::

nforce2 je kar občutljiv glede RAMov. Sicer so z novejšimi BIOSi zadevo malenkost popravili, vendar so še vseeno lahko problemi.
Iz prve roke lahko povem, da sem probal v eno mašino z 2x256 dodati še 512MB Samsung RAM in računalnik se tudi zbudil ni.
Probal sem isto kombinacijo RAMov na mojem compu (prav tako nforce2) z istimi timingi in frekvenco in je delovalo brez problema.
Nato sem RAM iz mojega compa ( Patriot) dal v tisto mašino, sam pa vzel Samsunga in sedaj oba delujeta normalno.

Lahko povečaš voltažo za 0,2 in probaš ali pa zmanjšaj frekvenco in poglej, če je kaj bolj stabilno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: koliko pomnilnika (RAMa) je v vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
579300 (7750) R33D3M33R
»

Kje kupiti takšen 512 MB RAM (2 komada), kot je na prvi sliki?

Oddelek: Kaj kupiti
91411 (1209) opeter
»

Navijanje na deklarirano frekvenco

Oddelek: Navijanje
202046 (1768) strumf666
»

4 GB (4x1 GB) pomnilnika v PC-ju

Oddelek: Strojna oprema
412521 (1554) krneki0001
»

Kompatibilnost RAM-ov na A64 platah