» »

[C++][Naloga] največje in najmanjše vpisano število

[C++][Naloga] največje in najmanjše vpisano število

jernejf ::

LP!
Imam en problem pri nalogi ki ga ne znam rešiti, zato vas prosim za pomoč.

Vpisujemo številke tako dolgo, dokler nismo vpisali 0.

Mislim da bi to moralo zgledati tako (namesto -- morajo biti je večje, manjše)::
while(stevilo != 0)
{
cout -- "Vnesi stevilo: "-- endl;
cin -- stevilo;

Ko sem pritisnil 0 bi pa rad da mi računalnik izpiše največjo število, ki sem jo vpisal.

Upam da je razumljivo:) in da se me boste usmilili.:\

LP!

[edit: spremenil naslov v skladu s PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje! Avtorju teme svetujem, da si pred odprtjem naslednje teme ogleda preberi me temo! - snow]
  • spremenilo: snow ()

Monster ::

sej si na dobri poti! malo še pomisli pa bo :)

"program se ti izvaja po vrsticah!" ... mogoče ti bo pomagalo da boš znal izpisat seštevek na koncu :)
Ka zaboga...

Saj seštevek sem tude ži napisal-(pri celi nalogi je treba poleg tega da ti program določi največje in najmanjše število tudi vsoto pozitivnih in vsoto negativnih)--ta del sem naredil tako:
double stevilo;
double vsotaN=0.0;
double vsotaP=0.0;
while(stevilo != 0)
{
cout -- "Vnesi stevilo: " -- endl;
cin -- stevilo;
if(stevilo -[je manjše]-0)
{
vsotaN = vsotaN + stevilo;
}
if(stevilo -[je večje]- 0)
{
vsotaP = vsotaP + stevilo;
}
}

Zaj bi pa rabil še da mi določi največje negativno in največje pozitivno, samo če nevem kje naj začnem:'(

Monster ::

recimo .. naredi si dve dodatni spremenljivki, ki naj bojo na začetku 0 ... potem pa preverjaj, če je nova številka večja od trenutno shranjene v tisto spremenljivko(ali manjša), če je potem jo vpiši ... in tako dalje :)
Ka zaboga...

bozjak ::

okej rabš neki tazga (ne bmo vsga pisov, sej se boš znašu)

int min, max;
do {
cin << prebr //ne vem ce je to pravilna sintaksa, ampak sej ves kaj mislm

if (preb > max) max = preb;
if (preb < min) min = preb;

} while (...);

in to je to...
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Najlepša hvala vsem:)

A lahko vprašam če sem pri naslednji nalogi vsaj na dobro poti??

//Napišite program, ki izračuna vsoto vrste na 5 decimalk natančno s splošnim členom:
1/(n*n - n). To pomeni, da računa vsoto členov vrste tako dolgo, dokler je razlika med zadnjima členoma večja kot 0.00002. Za n velja: n = {2,3, ... }. Program izpiše rezultat vsote in število členov vrste.
{
double n;
double i;
do
{
for (i = 2; ; i++)
{
n = n + ( 1 / ( i * i - i));
cout -- n --endl;
}
}while ( POGOJ = ? );
}

Če sem na dobro poti potem rabim še pogoj : zadnji - predzadnji -[ je več] - 0.00002

LP!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejf ()

@LOL ::

Poglej, ne želim težiti ampak nekaj pa ti priporočam od srca!
Če se želiš naučiti programiranja potem ti ostane le to da sediš za compom in na začetku poizkušaš da ti zalaufa osnovna logika. Ker spraševanje ostalih da ti rešujejo tako lahke probleme kot je bil tisti v opisu teme ne sodi nikamor. To moraš preprosto osvojiti.

Glede na to da ti ni jasna niti prva naloga it priporočam da si vzameš eno dobro bukvo o programiranju (npr. C++ na kolenih) in jo predelaš ter sproti delaš primere enega za drugim dokler ti niso stvari popolnoma jasne! Ker dokler ne osvojiš logike nima smisla!
Ti pa nekaj povem: je razlika med prvo in drugo nalogo ki si jo naštel ogromna. Tako da če nisi znal rešiti prve boš drugo še 100x manj.

Oprosti če je post izzvenel preveč očitajoče in pa grdo samo tako pač je. Pa da ne boš misliv da ne vem o čem govorim. Tudi jaz sem bil na istem kot ti ko sem mel Programiranje na faksu pred tem pa nikoli nisem napisal vrstice kode (razen HTMLja kar pa ni programiranje). Vendar ko enkrat osvojiš osnove vidiš da ni tako lahko in se ti bodo tovrstne naloge zdele smešne.:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

programiranje krožek(pomoč)

Oddelek: Pomoč in nasveti
442744 (1732) Marat
»

[C#] razlaga

Oddelek: Programiranje
161586 (1303) krastača
»

malo pomoči

91055 (889) ERGY
»

vprasanje c++

422453 (2452) Volk|
»

[C++]Kako polje iz funkcije za vnos spravit ven?

61381 (1337) Moravče

Več podobnih tem