Forum » Pomoč in nasveti » racunalnik ne zazna diska
racunalnik ne zazna diska
sleby ::
ko prizgem racunalnik diska enostavno ne prepozna in temu primerno dobim "disk boot error" opozorilo. ko pa racunalnik ponovno resetiram je vse, kot da bi bilo normalno. to se dogaja ze dve leti in disk vcasih tudi kar sam od sebe izbrise datoteke, ki so potrebne za zagon winsev, zato je potreben format (1x na 2 meseca).
danes sem disk odnesel na servis, kjer pa mi je serviser zatrdil, da je problem gotovo v maticni plosci (gigabyte ga-k8ns). kolikor je meni znano, so imele te plosce probleme z maxtorjevimi 250gb sata diski, v mojem primeru pa gre za hitachi 160 sata. problem naj bi resil bios, kateri pa je zadnje verzije (f19), tako da to odpade. pozna kdo kako resitev oz. obstaja kdo, ki ima podobne probleme?
danes sem disk odnesel na servis, kjer pa mi je serviser zatrdil, da je problem gotovo v maticni plosci (gigabyte ga-k8ns). kolikor je meni znano, so imele te plosce probleme z maxtorjevimi 250gb sata diski, v mojem primeru pa gre za hitachi 160 sata. problem naj bi resil bios, kateri pa je zadnje verzije (f19), tako da to odpade. pozna kdo kako resitev oz. obstaja kdo, ki ima podobne probleme?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Diska ne zaznaOddelek: Pomoč in nasveti | 822 (678) | lovro535v2 |
» | nalaganje xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2087 (1652) | fosil |
» | Nezaznavanje priklopljenega SATA diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1715 (1585) | borch |
» | Potrebujem nasvet pri nakupu diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1040 (932) | marsovcek |
» | Priklop sata diska z ata!!Oddelek: Strojna oprema | 2113 (1837) | Jakka |