» »

Narodnjaki

Narodnjaki

Mr_Globus ::

Letos mi je dovolj neznanja in bi rad znal njoko pravilno zavrtet na šagrah. So mi kolegi že pokazali način, ampak sem preveč sramežljiv da bipreizkušal v živo... Torej pozna gdo kak tečaj, ki ima vsaj nekaj obratov v programu?

garv ::

Kaj si ti kaj kadil dones al kaj? Kr jaz zej nea vem ka bi ti rad mel. Sorry, ma nimam pojma ka bi ti rad. Kokr sm kapiral, bi ti rad fural srbski turbofolk na žurkah, tak da za to rabiš cd-player/mp3 player ipd. Te pa seka ne mrtvo. Če bi pa ti rad špilu kaj druga, te pa povej.

Mr_Globus ::

Khm ja sem bil precej v rožicah včeraj :P Vbistvu me samo zanima če pozna gdo kak plesni tečaj za "standardne plese". Par obratov pa kak korak, da ne bom vedno po nogas stopal :8)

P.S. Nič dima, samo old style Laško =P

SkIDiver ::

Vedno se kje najde kakšna plesna šola. Skrivnost dobrega plesalca pa ni samo par obratov in kak korak ampak užitek v glasbi in plesu. Brezplačen tečaj kjer spoznaš obilo ljudi, žur, zabava, potepanje po svetu in sloveniji pa ti omogoča folklora;) V LJ se lahko kaj naučiš pri KUD Tine Rožanc;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Tear_DR0P ::

oj ka pri rožancu so tud tak težki ko marolti?

midva s punco bi šla, sam jst že dolgo nisem več bruc (pri maroltu bi me dal med bruce) in bom tu sam še leto ali dve, v matično skupino se pa nočem iz LJ vozit ob sredah, pa bi vseen malo plesal - za kondicijo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

SkIDiver ::

Na rožancu se pleše ob torkih in četrtkih. Sicer je pri rožancu več skupin vendar sta zate aktualni dve. Prva skupina in bruci. Kaka je razlika? Prvo skupino sestavljajo tisti, ki že dlje časa plešejo pri rožancu + lanski bruci. Pač, da greš v prvo skupino je mal nerodno, ker ne poznaš korakov in je naenkrat vsega preveč. Pri brucih (pa vrjemi, da niso samo dejanski bruci) pa se gre od začetka. Naučijo te nekaj osnovnih korakov in nekaj korakov iz štajerskih, prekmurskih in gorenskih plesov. Potem je avdicija po avdiciji pa začnete s koreografijami. Avdicija pa tud ni nič težkega. Po 4 do 5 v skupini pred tvojo vodjo, vodjo prve skupine in glasbenikom pokažete korake, ki jih zahteva vodja prve skupine potem pa te glasbenik preizkusi z ritmom in intonacijo, da preverijo posluh. Nič strašnega. Glasbenik je tak prisoten na vajah do avdicije, ker vam igra in ve kdo ima kje težavo tako, da tudi pomaga;)
Če potegneš črto niso zateženi. Povsem nasprotno. Zelo se trudijo in prizadevajo za nove člane. Po prvi vaji brucov, ki se je zgodila včeraj so imeli v klubu (prostor z šankom, mizami in klubskimi cenami pijač) pogostitev brucev in srečanje s člani prve skupine.

Skratka jz sem plesal pri rožancu pa sem se imel odlično. Čeprav sem bil pri njih bruc so me hoteli vzet na turnejo na portugalsko pa jaz nisem mogel iti. Torej, če si dober plesalec kot bruc se ti lahko vse zgodi;) Seveda sem v folklori že 7 let. Biti "bruc" pa ni nič slabega;) Ko se vrnem nazaj v LJ pa se vrnem tudi k rožancu:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iščem soplesalko

Oddelek: Loža
3910944 (8518) Mare2
»

ko se bruc v oražnu upre (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32265744 (45528) Gregor P
»

Mladi ljudi u Sloveniji i ples - tapšanje rukama

Oddelek: Loža
101613 (1144) Izi
»

ORTO dance avdicija

Oddelek: Loža
282231 (1604) C_maniak
»

Plesne šole

Oddelek: Loža
54174 (4131) kixs

Več podobnih tem