» »

Error pri instalaciji XP ali Viste! Prosim...

Error pri instalaciji XP ali Viste! Prosim...

Skywalker ::

Zdravo,
Ne vem kaj še naj, ker sem resnično obupal. Danes nabavil nov PC (Core 2 Duo, 2GB Ram, Sata 2 disk, GF 6600...) in sem najprej želel dat nanj Visto RC1 (32bit verzija), ki mi laufa na prenosniku, pa mi javi error 0x80070017. Si rečem ok, probaj z WinXP (original). Evo, spet error potem ko nekaj časa kvazi OK preverja vse nastavitve. Error je: STOP: 0x0000007B (0xf78da, 0xc0000034...)

Skratka, ni kriv DVD ali Vista oz. Win Xp. Sem googlal in res nerad gnjavim, ampak nimam pojma kaj še naj storim.

HVALA za pomoč!!!

gfighter ::

Stestiraj pomnilnik z memtestom. Za napake med inštalacijo so dostikrat krivi prav pokvarjeni RAMi, oz. slabe nastavitve. Če bo memtest pokazal napako, stestiraj še vsak modul posebej in če bo eden brez napak, inštaliraj windowse samo z njim. Seveda je to začasna rešitev, če so RAMi fuč, jih boš moral pač zamenjati...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Skywalker ::

Bom poskusil sedaj, čeprav nimam OS-a in ne morem ničesar preizkusit. Ker mi XP zmrzne še preden sploh lahko kaj nardim (takoj ko naloži vse gonilnike in napiše, da se bo ponovno zagnal), Vista pa frizne takoj ko naloži dokumente in se ustavi pri expanding files. Bom probal... Če pa so še kakšni predlogi, pa se neznansko hvaležen.

Damjan

gxs ::

Imel sem podobno težavo kot ti.
Izkazalo se je da sem imel nek disk, ki je imel na jumperjih še eno možnost ki sem jo spregledal. Možnost je bila, da si nastavil disk kot master ČE nisi imel gor nič drugega. In ker sem to spregledal sem izbral to možnost in nanj priklopil še drugi disk.
Dobival sem podobne napake, disk je deloval počasi, ko mi je po 30 poskusih uspelo naložiti win je vse crkovalo,...

Poglej jumperje in naredi test ramov kot so ti že svetovali. Poizkusi z live cd če ti ne uspe z drugimi programi testirat.

1fris ::

@skywalker: Error je: STOP: 0x0000007B (0xf78da, 0xc0000034...)

poleg teh cifer ti napiše še kkšno besedilo (npr. INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ali critical boot device is missing) :D

zaupaj nam >:D

Skywalker ::

Hvala za nasvet, ampak moj disk sploh nima teh nastavitev jumperjev. Včasih so imeli diski za master, salve itd. Ta moj (Seagate 250GB sataII) pa z jumperom nastavlja samo omejitev na hitrost 1,5GB/s ali pa brez omejitve - torej brez jumpera. Pffff. Delam pa ravno test ramov in zaenkrat pri 80 procentih ni nič narobe. Ne vem, ampak bom pošizil. Hvala še enkrat za pomoč.

Damjan

Skywalker ::

Glede sporočila... Če dam WinXP mi napiše, da je nekaj narobe z diskom, ali kakšno novo strojno opremo. Nekaj takega, lahk pa še enkrat preverim pol. Smešno pa je, da mi pri Visti napiše, da je narobe nekaj z DVD-jem kvazi. Oba pa se vstavita na istem mestu približno, in vedno na istem - ko bi moral se WIn prvič restartat. HVALA.

Skywalker ::

Še enkrat hvala vsem, da ste mi pomagali in ne bom vas več moril, ker mi je uspelo. Ne vem kaj je bilo narobe, ampak sem dal tretjo verzijo Viste not in je delalo. Ni mi jasno, ampak dela. Tako da... Strange things happen. Hvala še enkrat in dosti uspehov.

Damjan

Futsal ::

Rešil. Na uradni strani Hp ja sem dobil info. Samo v biosu nastaviš na IDe diste in ne druge možnosti na žalost ne vem kaj je pisalo in deluje inštalacija BP
Janko in Metka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Futsal ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik - problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
6834 (776) GLAVNI
»

Problemi pri inštalaciji OS

Oddelek: Operacijski sistemi
61090 (1035) TaubiG
»

Problem z nalaganjem XP sp2

Oddelek: Pomoč in nasveti
51250 (1145) bluefish

Nov računalnik, pa noče Windowsov naložiti- izpisuje napako

Oddelek: Operacijski sistemi
121883 (1692) Mavrik
»

Javlaj mi napako pri inštalaciji Win XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
91080 (997) tommaj

Več podobnih tem