Forum » Pomoč in nasveti » Mreža med WinXP in Win98
Mreža med WinXP in Win98
LojzePek ::
Doma bi rad zvezal dve mašini preko mreže (direkt povezava z koaksealnim kablom). Na eni mam Win98 na drugi pa WinXP.
Nastavil sem isti WorkGroup, za TCP/IP sem dal zelo podobne številke. Pa nekak ne gre. A je sploh možno ta dva sistema povezat brez serverja?
Prosim za pomoč, se zajebavam že eno uro brez uspeha.
Nastavil sem isti WorkGroup, za TCP/IP sem dal zelo podobne številke. Pa nekak ne gre. A je sploh možno ta dva sistema povezat brez serverja?
Prosim za pomoč, se zajebavam že eno uro brez uspeha.
tec ::
Meni je delalo. Mrezne so neke C-Net Pro 2000 in vmes imam hub. Vse je lepo delovalo, sam to je bil problem, ker je vse skupaj prepocas laufalo. Sedaj imam W2k in je dosti bolje.
IP sem imel 192.168.2.X, netmask 255.255.255.0, ko to nastavis bi se ze mogla pingat.
IP sem imel 192.168.2.X, netmask 255.255.255.0, ko to nastavis bi se ze mogla pingat.
matter ::
Raje uporabi crossover kabl utp. Če pa že maš koks pa morš prikljčit na T prikluček pa na koncu terminator ali pa 50 omski upor. Nism pa čist prepričan če je T pa terminator nujen.Ampak mislm da je.
Ceneje te pride utp :). pomoje
Ceneje te pride utp :). pomoje
bastadu ::
Ja drugače je resda boljši UTP, saj ima večje prenose... Je pa tudi res, da s koaksialcom ne rabiš huba, če hočeš povezat več pcjev, ampak jih kar zaporedne povezuješ... Rabiš pa za vsak pc en T člen in dva terminatorja za ta prvega in tazadnjega pcja, ki nimata dveh sosedov...
LojzePek ::
Dela stvar, en kurčev T člen je bil kaput. Kabla pa nebi glih menjal, ker ga mam 15 m in mi je škoda menjat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koaks kabel podaljšekOddelek: Omrežja in internet | 3066 (2525) | radmannsdorf |
» | Koaksialna mrežna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 1082 (1008) | ToniT |
» | Povezava dveh rac.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1315 (1047) | dogkiller |
» | Kaj potrebujem za povezovanje dveh rač.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1094 (972) | Gh0st |
» | mrežna-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1685 (1413) | Jinxy |