Forum » Navijanje » Plata noce over(ali under)clockat, da ga jebes.
Plata noce over(ali under)clockat, da ga jebes.
radiationboy ::
Lepo pozdravljeni!
Imam tezavo z maticno plosco DFI P2XLX. Nikakor mi ne uspe zvisati frekvence procesorja nad 300 MHz (Intel Celeron 300A), ceprav plosca podpira frekvence do 333 MHz, kar pise v navodilih in na plosci sami (v tabeli poleg jumperja).
Na internetu sem naletel na postavitev jumperja za to plosco za frekvence 400 in 433 MHz. http://www.ccitg.com/_cusudi/00000021.h...
Ne dela nobena. Nova frekvenca se ne izpise niti ob zagonu, niti ni razlike v hitrosti delovanja programov. Poskusil sem tudi z nastavitvijo jumperja na 233 MHz, torej z nizjo frekvenco. Brez uspeha. Menda niso jumperji na plati samo za foro?!
Ali je mogoce kje v BIOS-u oz. kjerkoli blokirano spreminjanje frekvence? Morda na samem procesorju? Po mojem ne bi smelo bit...
Vnaprej najlepsa hvala za kakrsen koli odgovor!
lp, igor
Imam tezavo z maticno plosco DFI P2XLX. Nikakor mi ne uspe zvisati frekvence procesorja nad 300 MHz (Intel Celeron 300A), ceprav plosca podpira frekvence do 333 MHz, kar pise v navodilih in na plosci sami (v tabeli poleg jumperja).
Na internetu sem naletel na postavitev jumperja za to plosco za frekvence 400 in 433 MHz. http://www.ccitg.com/_cusudi/00000021.h...
Ne dela nobena. Nova frekvenca se ne izpise niti ob zagonu, niti ni razlike v hitrosti delovanja programov. Poskusil sem tudi z nastavitvijo jumperja na 233 MHz, torej z nizjo frekvenco. Brez uspeha. Menda niso jumperji na plati samo za foro?!
Ali je mogoce kje v BIOS-u oz. kjerkoli blokirano spreminjanje frekvence? Morda na samem procesorju? Po mojem ne bi smelo bit...
Vnaprej najlepsa hvala za kakrsen koli odgovor!
lp, igor
cybermedo ::
Imam močen občutek, da se na tvoji plati z jumperji prestavlja le množilnik - kar pa ne gre, kakorkoli ga boš prestavil, bo matična vedno prepoznala pravilen množilnik za procesor in ga tudi uporabila. Edina možnost je pretikanje FSB-ja, kar se povečini dela v BIOS-u, ni pa izključeno, da se to počne preko jumperjev. LP
Cako ::
lahko pa tudi nč od tega, zato si skini z neta en fsb tweaker, recimo softfsb je zlo ql, dobiš ga v download sekciji. Tam mora delat zadeva 100%
Lp
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem s CPU taktom - IBM NetvistaOddelek: Strojna oprema | 1498 (1129) | zcetrt |
» | Nove komponente na računalniku!Oddelek: Kaj kupiti | 1539 (1063) | _Dejan_ |
» | RAM in njegovi timingiOddelek: Navijanje | 1391 (1065) | m.i.h.a. |
» | Navivanje ProcesorjaOddelek: Navijanje | 958 (799) | schurda |
» | FSB, win nestabilni pri 107mhzOddelek: Navijanje | 1865 (1621) | VASkO |