» »

Plata noce over(ali under)clockat, da ga jebes.

Plata noce over(ali under)clockat, da ga jebes.

radiationboy ::

Lepo pozdravljeni!

Imam tezavo z maticno plosco DFI P2XLX. Nikakor mi ne uspe zvisati frekvence procesorja nad 300 MHz (Intel Celeron 300A), ceprav plosca podpira frekvence do 333 MHz, kar pise v navodilih in na plosci sami (v tabeli poleg jumperja).

Na internetu sem naletel na postavitev jumperja za to plosco za frekvence 400 in 433 MHz. http://www.ccitg.com/_cusudi/00000021.h...
Ne dela nobena. Nova frekvenca se ne izpise niti ob zagonu, niti ni razlike v hitrosti delovanja programov. Poskusil sem tudi z nastavitvijo jumperja na 233 MHz, torej z nizjo frekvenco. Brez uspeha. Menda niso jumperji na plati samo za foro?!

Ali je mogoce kje v BIOS-u oz. kjerkoli blokirano spreminjanje frekvence? Morda na samem procesorju? Po mojem ne bi smelo bit...

Vnaprej najlepsa hvala za kakrsen koli odgovor!

lp, igor

cybermedo ::

Imam močen občutek, da se na tvoji plati z jumperji prestavlja le množilnik - kar pa ne gre, kakorkoli ga boš prestavil, bo matična vedno prepoznala pravilen množilnik za procesor in ga tudi uporabila. Edina možnost je pretikanje FSB-ja, kar se povečini dela v BIOS-u, ni pa izključeno, da se to počne preko jumperjev. LP

Cako ::

lahko pa tudi nč od tega, zato si skini z neta en fsb tweaker, recimo softfsb je zlo ql, dobiš ga v download sekciji. Tam mora delat zadeva 100%
Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem s CPU taktom - IBM Netvista

Oddelek: Strojna oprema
301498 (1129) zcetrt
»

Nove komponente na računalniku!

Oddelek: Kaj kupiti
321539 (1063) _Dejan_