Forum » Strojna oprema » Težava z USB-jem
Težava z USB-jem
mietke ::
Pred kratkim se mi je pojavila težava z USB-ejem.Ko sem premikal računalnik sem izklopil vse kable,ko pa sem jih priklopil nazaj,pa mi ni več spoznalo tiskalnika(HP Photosmart 3100) ter Lifeview TV Tunerja.Vedno mi je napisalo da USB ne prepozna naprave.Sformatiral sem disk,na novo naložil XPje vendar je težava ostala enaka.Potem pa sem poizkusil vklopiti USB hub ki mi je ga takoj spoznalo.USB hub je 1.2. Na računalniku imam pa USB 2.0.Ko sem v USB hub vključil tiskalnik,mi ga je pa spoznal,napisal opozorilo,da bi naprava delovala hitreje če bi jo priklopil na USB 2.0,napiše mi kateri USBji so prosti,vendar ko sem spet poizkusil vključiti tiskalnik ga zopet ni spoznalo.Ko pa sem potem inštaliral tiskalnik preko USB-huba pa mi zdaj deluje.Miška ki jo imam priklopljeno direktno na USB 2.0 mi deluje normalno,prav tako če priključim mobitel ali pa gamepad.Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil problem.
Za informacije se že vnaprej zahvaljujem.
LP
Mitja
Za informacije se že vnaprej zahvaljujem.
LP
Mitja
LP mietke
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Damjan Jagar ()
andHoc ::
Mogoče to da ko si inštaliru winse na novi nisi inštaliru vseh driverjev.
Ko izštekaš usb in ga vštekaš v novo vtičnico, ga winso spoznajo kot novo napravo, sicer ponavadi najdejo driverje samo vedno pa ne ...
LP
Ko izštekaš usb in ga vštekaš v novo vtičnico, ga winso spoznajo kot novo napravo, sicer ponavadi najdejo driverje samo vedno pa ne ...
LP
...vse je relativno...
ender ::
Jaz imam podoben problem s HP scannerjem: če ga imam priklopljenega direkt v računalnik, mi skeniranje zmrzne med predogledom, če ga pa priključim preko huba, pa dela brez problemov.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB hub (malo drugače)Oddelek: Kaj kupiti | 1956 (1158) | Invictus |
» | USB problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3129 (2941) | Xserces |
» | Matična plošča in usb 2.0?Oddelek: Strojna oprema | 2410 (1876) | itsmeanthony |
» | USB1.1 : USB2Oddelek: Strojna oprema | 1725 (1507) | `ripper` |
» | 1 printer 2 računalnika z usb priklopomOddelek: Pomoč in nasveti | 1481 (1367) | waters |