» »

pomoč - laptop - nujno!?

pomoč - laptop - nujno!?

awake ::

imam nagledan laptop, ki bi ga kupil in piše v konfuguraciji naslednje: Operacijski sistem - bootable Linux. Kaj to pomeni? A lahko naložiš Xp gor?

Gre pa se za tale prenosnik: Acer
A ve mogoče kdo kaj več o tem procesorju, ker nisem nič kaj najdel na netu o njem? Kolko sem videl bi naj bil na Socket S1 matični, torej enaki kot X2 Amd-ji, torej se lahko še nadgradi z dvojedrnimi, ali se motim? Laptop pa bom uporablal za internet,pisanje,filme pa mogoče kakšno igro... Meni se zdi največ za ta denar, bi pa prosil še za kakšno mnenje od nekoga ki se bol spozna na te zadeve?

Hvala, Lep pozdrav

M@73Y ::

žiw. bootable linux pomeni da je na laptopu linux. lahko pa brez problema instaliraš čez windows xp ali 98 če hočeš. lahko pa če si kaj geeka, imaš xp-je pa linux gor na laptopu.
Lep pozdrav Matej
..jump into psytrance tunnel..

timm ::

Ni odgovor na vprašanje, je pa opomba...
Laptop, kolikor mi je znano, ni isto kot prenosni računalnik oz. notebook.

zee ::

laptop = notebook = prenosni racunalnik (pred mnogimi leti to sicer ni bilo isto, zdaj pa so vsi ti izrazi sinonimni)

operacijski sistem - bootable Linux -> kar je napisal M@73Y
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

awake ::

hvala za odgovore! A ve kdo mogoče kaj več o drugem delu vprašanja glede tega laptopa, če bi mi lahko kdo malo kaj svetoval,vsaj nasplošno o tem laptopu?

lp

zee ::

procesorja na prenosniku se ne da nadgraditi oz. je to povezano z velikimi tezavami, ki so najveckrat povezane z uporabljeno razlicico biosa na prenosniku.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ant ::

to pa mal pretiravaš
še na vsakem prenosniku je možna zamenjava procesorja, najbolj pomembno pa je, da je socket isti in da ga plošča podpira. mogoče bi bilo malo problemov s podporo duo procesorjem, vendar če obstaja podoben prenosnik s duo procesorjem, potem nebi smelo biti problema; npr. HP ima serijo nx6325 v kateri so procesorji od sempron M, turion do turion x2, ki je duo.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
393088 (1980) c0ck4m0u53
»

Intel vs. AMD - mobilni procesorji

Oddelek: Strojna oprema
191967 (1464) zcetrt