Forum » Izdelava spletišč » Težava s prebiranjem datuma in ure iz formata mysql
Težava s prebiranjem datuma in ure iz formata mysql
Seth ::
Zdravo!
V MySql bazi imam stoplpec date_auto v katerega zapisujem čas s spremenljivko
$date = time();
seveda se ta format zapiše po svoje kot na primer 1158870256
v pravi format sem ga skušal prebrati z:
$date= "date_auto";
date("Y-m-d H:i:s", $date);
ampak mi vrne "date() expects parameter 2 to be long"...
seveda, če ga preberem na web stran kot "date_auto" deluje vredu, s tem, da nimam pravega formata.
Ima kdo idejo kako ti rešit?
Hvala
lp,
Seth
V MySql bazi imam stoplpec date_auto v katerega zapisujem čas s spremenljivko
$date = time();
seveda se ta format zapiše po svoje kot na primer 1158870256
v pravi format sem ga skušal prebrati z:
$date= "date_auto";
ampak mi vrne "date() expects parameter 2 to be long"...
seveda, če ga preberem na web stran kot "date_auto" deluje vredu, s tem, da nimam pravega formata.
Ima kdo idejo kako ti rešit?
Hvala
lp,
Seth
Seth
tecumseh ::
$date= "date_auto"; -- tega ne razumem ravno... to je dejanska koda ali kaj? :S
Ce imas timestamp v string ali int formatu, potem bi moral date pretvarjanje kot si ga napisal delovati, sintaksa je pravilna. Predvsem me zanima, kako si iz baze prebral timestamp? Sicer nisem sure, kako bi lahko bil v nepravilnem formatu, ampak ce pred spremenljivko, v katero shranis timestamp dodas (int), tako da jo castas kot integer, bi moralo popraviti zadevo.
EDIT: Pravzaprav cele kode sploh ne razumem. Kaj si hotel s tem narediti, ker to dejansko ni nic...? Tudi ce bi sedaj prikazal $date, bi dobil ven 1970-01-01 01:00:00, kar je prevod vrednosti stringa "date_auto" v date format...
Ce imas timestamp v string ali int formatu, potem bi moral date pretvarjanje kot si ga napisal delovati, sintaksa je pravilna. Predvsem me zanima, kako si iz baze prebral timestamp? Sicer nisem sure, kako bi lahko bil v nepravilnem formatu, ampak ce pred spremenljivko, v katero shranis timestamp dodas (int), tako da jo castas kot integer, bi moralo popraviti zadevo.
EDIT: Pravzaprav cele kode sploh ne razumem. Kaj si hotel s tem narediti, ker to dejansko ni nic...? Tudi ce bi sedaj prikazal $date, bi dobil ven 1970-01-01 01:00:00, kar je prevod vrednosti stringa "date_auto" v date format...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tecumseh ()
Seth ::
Ja, date_auto je polje. in z $date= "date_auto"; sem samo definiral spremenljivko, ki je v bistvu polje date_auto.
Težava je pa ve tem, da če prikažem direkt $date oziroma polje date_auto, kar je eno in ta isto dobim nazaj zapis časa kot 1158870256. Čas se pa v bazo zapiše s time().
In prav tole me muči, ker vem, da je sintaksa za prevajanje v format 1970-01-01 01:00:00 pravilna.
Pa niti me ne bi toliko begalo, ampak ista sintaksa mi v drugi kodi deluje. Sicer je pa tista v drugi bazi.
Mogoče je pa problem v polju v mysql-u. Bom preveril ali je mogoče kaj drugega kot integer.
tnx,
lp,
Seth
Težava je pa ve tem, da če prikažem direkt $date oziroma polje date_auto, kar je eno in ta isto dobim nazaj zapis časa kot 1158870256. Čas se pa v bazo zapiše s time().
In prav tole me muči, ker vem, da je sintaksa za prevajanje v format 1970-01-01 01:00:00 pravilna.
Pa niti me ne bi toliko begalo, ampak ista sintaksa mi v drugi kodi deluje. Sicer je pa tista v drugi bazi.
Mogoče je pa problem v polju v mysql-u. Bom preveril ali je mogoče kaj drugega kot integer.
tnx,
lp,
Seth
mlavta1 ::
Jaz imam takole, pa mi lepo izpiše. Čeprav, tvoje swe mi zdi vredu,...
$timestamp = date("F j, Y, g:i a",$timestamp);
lp
$timestamp = date("F j, Y, g:i a",$timestamp);
lp
sverde21 ::
$date= "date_auto";ja ni čudno, če spremenljivki $date nastaviš vrednost date_auto, ko boš prav prebral iz baze bo pa tud to delalo...
<?php echo `w`; ?>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile - SMS Exporter 2.1 razlaga datuma?Oddelek: Programska oprema | 833 (759) | cucolino |
» | datetime polje, kako v selectu določiti samo datumOddelek: Izdelava spletišč | 878 (776) | darh |
» | PHP and GMTOddelek: Programiranje | 945 (837) | ilanium |
» | Na kratka naloga...Oddelek: Programiranje | 1743 (1507) | iBojan |
» | Kako zaceti z PHP in MySQLOddelek: Programiranje | 2430 (2134) | simon |