» »

crashanje browserjev in explorerja

crashanje browserjev in explorerja

marvin42 ::

Danes popoldne se je kar naenkrat pojavila čudna in nič kaj prijetna napaka: v vseh browserjih (IE6, Nestcape 6.2.1, Netscape 4.78), Outlook Expressu 6 in na namizju (kadar imam vse programe pomanjšane) NE SMEM uporabiti tipkovnice. Tole pišem v Mozilli, ki začuda dela. Isto velja za Netscape mail. Torej: z miško lahko počnem karkoli, torej tudi "napišem" in pošljem mail (naslovnika poklikam iz imenika, text spejstam), tipke pa ne smem pritisniti nobene. Če to naredim, Windows 2000 (SP2) javijo napako in "ugasnejo" program.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? Ob misli na ponovno namestitev windowsov mi kar slabo rata, ker imam ful malo časa in si zato tega trenutno ne morem privoščiti.

Popravek: ta error se pojavlja tudi v vseh explorerjevih oknih. S tem ne mislim IE, ampak explorer, control panel in vse take zadeve (zruši se explorer.exe)

Še en popravek: ko restartam računalnik, je najprej ene par minut OK, potem se pa spet začnejo errorji. Ne morem pa ugotovit kaj točno bi to povzročil.
  • spremenilo: marvin42 ()

andrej ::

si ze pomislo na virus ali trojanca, ker je to vse jako cudno... a mas kaj overclockano? je prej delalo ok?

ABX ::

... mogoče ima o/c tipkovnico :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

marvin42 ::

že rešeno (bi sporočil že prej, pa nisem mogel do slo-techa
Problem je bil v programu Kazaa. Če je bil vklopljen, so bli errorji. Če ni bil vklopljen, je blo vse normalno. To sem pogruntal po ene 7 urah mučenja. In potem sem šel malo po Kazaa forumu in videl, da je to res težava. Ampak ne čisto v Kazaa, temveč v spyware programu, ki ga vsebuje Kazaa in se po določenem času v določenih situacijah začne obnašati čisto po svoje. Za odpravo težave ljudje priporočajo brisanje Kazaa in instalacijo Morpeusa, ki je čisto isti, samo da nima spyware-a. In ta opisana težava se je res pojavila kar v trenutku.
Ja nič, hvala ku*cu, da sem rešil zadevo. Mogoče bo še komu prišlo prav.

P.S.: nikoli nisem pomislil na virus, ker skoz uporabljam antivirusni program (pa še vsak dan pogledam za kakšen virus alert). Overclockano tud trenutno nimam nič. No ja, mogoče imam malo OC tipkovnico, ampak to samo zato, da takle dolg post hitreje napišem >:D

[t502] ::

Zlodaj si dol AD-aware, dobis ga tukaj, pa odstrani Spy-ware v tvojem p00terju.

KaZaA je znan, da ima spy-ware tak, da nevem zakaj si ga sploh imel :P

marvin42 ::

Zdaj si me spomnil kako se je sploh začelo vse skupaj... errorji so se začeli pojavljati včeraj, ko sem po parih tednih spet pognal Ad-aware (ki ga uporabljam že od začetka, prav tako njegove predhodnike - Optout). Ne vem zakaj mi to že prej ni prišlo na misel...
No ja, sej mogoče je pa samo naključje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za spyware

Oddelek: Programska oprema
111328 (1195) gofra
»

System : Brez katerih programov si ga ne morete zamisliti !

Oddelek: Programska oprema
272788 (2208) tigrr
»

Ali kdo uporablja iMESH?

Oddelek: Programska oprema
131973 (1711) pivmik
»

eMule (pa tudi Kazaa in vse ostalo) - POČASEN PRENOS NA ADSL!

Oddelek: Omrežja in internet
161849 (1344) Tr0n
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342608 (1882) cybermedo

Več podobnih tem