Forum » Omrežja in internet » Omrežje, delujoče le po eni strani
Omrežje, delujoče le po eni strani
iNDigo_Child ::
Pred kratkim sem si ustvaril domače omrežje dveh računalnikov z win xp-ji. Compa sta med sabo povezana s switchem. Problem je v tem, da na enem računalniku zazna datoteke, ki so na drugem pod skupno rabo, na drugem pa obratno ne zazna, oz. napiše da //STREŽNIK ni na voljo, ker nimam potrebnih dovoljenj itd itd... Na obeh firewallih sem videl, da imam obkljukano skupno rabo datotek in tiskalnikov. Torej, kaj bi lahko bilo narobe?
edit: naj povem, da sem omrežje naštimal v skladu s člankom na slo-techu, torej je verjetno zelo majhna možnost, da sem se pri nastavitvah kakorkoli uštel...vsaj upam
edit: naj povem, da sem omrežje naštimal v skladu s člankom na slo-techu, torej je verjetno zelo majhna možnost, da sem se pri nastavitvah kakorkoli uštel...vsaj upam
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!
- spremenil: iNDigo_Child ()
PaJo ::
Ce je pozarni zid ok nastavljen, poskrbi se, da bosta oba racunalnika imela ista uporabniska imena in gesla, gesla morajo bit, ne smejo biti prazna, potem bi skoraj moralo delovat. Pa ne pozabi se izkopit "Preproste skupne rabe". Opcijo najdes v Raziskovalec -> Orodja -> Moznosti map.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
iNDigo_Child ::
Ma kje se pa ta gesla točno nastavi? K jst sploh ne dobim...pri preprosti skupni rabi pa sem izklopil.
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!
PaJo ::
Gesla in uporabnike nastavis v Nadzorni plosci pod Uporabniski racuni. Na obeh racunlnikih morata biti ista uporabniska imena in gesla. Po resetu obeh racunalnikov, pa bi zadeva morala delovati.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows XP file sharing (nastavljanje userjev)Oddelek: Operacijski sistemi | 1404 (1220) | axee |
» | Router asus RX 3041Oddelek: Omrežja in internet | 1160 (1072) | ffani |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2323 (2194) | Mitja.GTI |
» | Problem z mrežoOddelek: Omrežja in internet | 904 (864) | paradoxxx |
» | problemi z mrežoOddelek: Omrežja in internet | 1720 (1556) | PaJo |