» »

[C++] in [C#]

[C++] in [C#]

ql000 ::

A je možno, da se objekti, ki so so ustvarjeni v C++, uvozijo, uporabijo v C# projektu?

teac ::

Seveda se da. Najlažje, če narediš classe iz C++ kot .dll, potem pa ta .dll importaš v C#. Še primer.

typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: teac ()

Rapsey ::

Če si bolj natančen ti bomo lažje pomagali.

- Če je koda v dll-ju, se to lahko naredi preprosto preko p/invoke.
- Druga malce daljša opcija, ampak ti nudi zelo veliko fleksibilnost je pa da napišeš nekakšen wrapper. Eden izmed .NET jezikov je c++/cli. To je v bistvu C++ z dodatki. Če imaš neko staro C++ kodo jo lahko spraviš v .NET preprosto z tem da v nastavitvah projekta vklopiš: "Common language runtime support (/clr)".
Če želiš kodo uporabit iz C#, potem v nastavitvah projekta spremeni "Configuration Type" v "Dynamic Library(dll)". Obe te nastavitvi sta pod "General". Ko je projekt nastavljen je še potrebno napisat še wrapper razred(e), katere boš klical izven dll-ja v C# ti pa bojo dalje klicali tvoje tastare native C++ razrede. Kako se pa to naredi pa si poglej kakšen tutorial za c++/cli. V bistvu je čisto malo spremenjen C++.
Ko je wrapper napisan, preprosto dodaš referenco na dll v tvojem projektu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win32 api vs "linux api"

Oddelek: Programiranje
272632 (1905) denial
»

c++ lib,dll,h za uporabo v C#

Oddelek: Programiranje
91517 (1316) noraguta
»

uporaba C++ unmanaged kode v C#.NET projektu

Oddelek: Programiranje
111507 (1230) krho
»

VS 2005 C++ pa ne dela brez NET frameworka

Oddelek: Programiranje
12943 (791) BlueRunner
»

[VB 6] Klicanje funkcij dll-ja, napisanega v Cju.

Oddelek: Programiranje
7928 (818) NavadniNimda

Več podobnih tem