» »

Izgubil serijsko številko

Izgubil serijsko številko

koli99 ::

Pozdravljeni!
Že pred nekaj časa sem izgubil serijsko številko XP-jev Home Edition. Zgodilo se je pa tako, da mi na firmi, kjer sem kupil računalnik, niso prilepili listka s kodo na računalnik, ampak so mi ga pustili v škatli z originalnim windows cd-jem. Jaz pa sem odlašal z dejanjem da bi si sam prilepil na ohišje računalnika in s časom sem ta listič seveda izgubil. Sedaj imam nameščene originalne XP Professional, vendar bi te stare rad inštaliral na starejši računalnik, kjer so bili inštalirani Win 98.
Sprašujem vas, ali je mogoče da bi na kakšen način dobil serijsko številko teh(Home Edition) windowsow?

AndrejS ::

Obstaja program "WinXP Product Key viewer"
Vendar ta ti bo pokazal samo serijsko številko.
In ko boš windowse instaliral na novo mašino bodo zahtevali aktivacijo, ker pa so že aktivirani pa zna biti problem.
Če so ti windovsi DSP verzija (z nakupom novega) računalnika, pa to tvoje dejanje sploh ni legalno!

AlienGT ::

Kaj hočeš s tem reči, da ne smeš s škatlo kupljenega OS prestaviti na nek drug računalnik. Kaj če ti škatla npr. crkne, kupiš drugo škatlo brez OS, tega pa inštaliraš na novo mašino. Zakaj bi bilo to nelegalno?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

#000000 ::

Ne ne smeš, če je ta win vezan na kater del tega računalnika, če pa imaš ne vem kero verzijo že. (stala naj bi cca 100.000 sit) pa jo lahko po mili volji premikaš na kerokoli mašino, seveda jo lahko uporabljaš samo na eni hkrati. Tko nekak, je pa teh verzij malo morje, in cene se gibajo od cca 15.000 do 110.000 sit odvisno od verzije. (cene so tko od oka, da se ne bo kdo obesil nanje) LP

_Sajmon_ ::

Uradno (sem pred časom klical na ms suport): če ti crkne kak kos računalnika (npr. mb) in je potrebna reinštalacija xp-jev, potem imaš pravico do ponovne aktivacije (čist možno je, da bo proces aktivacije delal brez težav, sicer pa pokličeš ms pomoč). Če pa (PAZI!) delaš upgrade mašine (recimo, da menjaš procesor in mb), potem pa se to smatra kot nova mašina in če aktivacija ne uspe, potem bi lahko na podpori imel težave.

Moj proces zamenjave plate in procesorja in posledična reinštalacija xp-jev se je uspešno zakjučil - aktivacija je šla skozi brez težav. Če pa bi že moral klicat na ms, bi rekel, da mi je crknila plata...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Sajmon_ ()

amigo_no1 ::

programček
"Magical Jelly Bean Keyfinder"

ali
"ProduKey"
http://www.nirsoft.net/utils/product_cd...

koli99 ::

Hvala za odgovore vendar problem je, da tile windowsi (Home Edition), niso instalirani na nobenem računalniku. S temi programčki pa lahko prečitam le serijsko številko windowsov Proffesional, ki so instalirani na tem računalu.

asus ::

ej pa dj se mal znajd kodo lohk dobiš za šalo sm mal pomisl.sj bi ti povedu kje sm pravila slo-techa to ne dovoljo:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29056949 (38690) mtosev
»

Windows 7 FPP Licenca

306624 (5443) lambda
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11814975 (10608) MrStein
»

Reinstalacija licenčnih WinXP na nov PC?

92071 (1953) PhotoBlaz
»

Ali velja licenca WinXP home v ital. jeziku tudi za angl. verzijo?

152039 (1572) nurmaln

Več podobnih tem