Forum » Operacijski sistemi » GNU GRUB
GNU GRUB
Loaded ::
Lp
Na novo sem naložil Win XP na sistem, kjer sem že imel Ubuntu Linux. Zdaj se mi ob zagonu več ne zažene GRUB zaganjalec da bi izbral operacijski sistem.
Hvala za odgovore
Lp
Na novo sem naložil Win XP na sistem, kjer sem že imel Ubuntu Linux. Zdaj se mi ob zagonu več ne zažene GRUB zaganjalec da bi izbral operacijski sistem.
Hvala za odgovore
Lp
Loadeed
BlaY0 ::
Kje je pa vprašanje
Zbootaj z Live CD-ja in poizkusi z grub-install /dev/hda (če je tvoj prvi disk IDE disk).
Zbootaj z Live CD-ja in poizkusi z grub-install /dev/hda (če je tvoj prvi disk IDE disk).
ql000 ::
E to ti je nekaj česar naj nebi počel. Vedno ko Winse naložiš zraven drugega OS, ti Redmondovci povozijo bootloader, razen seveda, če gre za njihove produkte. Na srečo se da zadevo popravit. Uporabi iskanje, pa boš dobil malo morje rešitev!
karafeka ::
Škoda, da si nisi preden si šel inštalirati Okna, skopiral boot sektor v datoteko in bi tako, lahko zagnal linux kar iz Okenskega boot upravljalnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GRUBOddelek: Operacijski sistemi | 1827 (1566) | ank |
» | [ Linux ] Tezave z bootloaderjemOddelek: Operacijski sistemi | 2107 (1835) | Volk| |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1824 (1662) | zee |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4461 (3796) | WarMaker |
» | Kateri boot manager?Oddelek: Operacijski sistemi | 1787 (1513) | sidney |