» »

Video posnetek iz kamere na laptopu preko firewire oz. USB??

Video posnetek iz kamere na laptopu preko firewire oz. USB??

Bx ::

Pozdravljeni,
kolega ima digitalno kamero SONY DCR HC 40E s katere bi rad predvajal video posnetek ali pa tudi samo trenutno sliko na laptopu, ki ima vmesnika firewire in USB.
Od programske opreme zraven kamere je dobil samo nek Picture package s katerim pa pravi, da si ne more dosti pomagati (baje lahko prikazuje samo vsako posneto sekvenco posebej).
Upam da sem prav napisal oz.ga razumel.

Zdaj me zanima, če obstaja kakšen program, ki bi to omogočal?

Za odgovore hvala že vnaprej.

lp
Boštjan
Bx

roscha ::

Bx ::

najlepša hvala za trud, samo tu vidim da je vse to, če prav razumem, za linux
on pa ima po moje win xp?
Bx

Trancedeejay ::

Adobe premiere pro
Music is the key

AndrejS ::

Mislim da imajo windowsi moviemaker zraven že. In ko zajemaš sliko lahko gledaš zraven

Bx ::

ja tuki se da, samo (sem pozabil prej omeniti) ne gre fullscreen

lp
Bx

ethelred ::

pinnacle studio

"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)

ethelred ::

S Pinnacle Studio tudi ne gre fullscreen. Gre pa z VLC

"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)

matrix2 ::

tudi sam sem že večkrat zastavil vprašanje kako bi lahko opravil predogled v celozaslonskem načinu preko DV kamere z FW kablom na PC-ju video ne da bi za vsaki kos posnetka moram sneti na mašino in čakati pol ure, pa tudi previjanje je lažje kar preko PC-ja z FW kablom.

Vendar do danes še odgovora nisem dobil:( Tale VLC to namreč ne omogoče, če pa se slučajno motim me prosim naj nekdo popravi :)

aljazh ::

matrix2 ::

glej aljazh res ne vem.....

Vendar imam občutek da tukaj nekdo ne obvlada tujih jezikov in to je kot opažam v tem primeru Slovenščina, ker mislim da si ti aljazh ali Romun ali Kitajc ali kaj tretjega:D

A ti sploh veš o kakšnem programu in o čem je govora:)

Trancedeejay ::

HIA
Jaz bi pa raje prasal kako s kamere pobrat video, da se ne izgubi kvaliteta slike. Samo uporabljam Adobe Premiere Pro 2.0 in je slika vedno slabsa, v avi formatu je ok, samo zasede toliko vec. Zakaj potem lahko dobim lepo sliko ce posnamem na komponento dvd rekorder?(nocem da mi kdo rece, ja kompresija in je slabsa slika. Verjetno je slab software al kaj. Ponavadi izberem okol 7M pretoka, kar je okol 1MB na sekundo filma.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

aljazh ::

matrix2, ne nameravam se spuščati na tvoj nivo (ne)kulturnega dialoga, lahko pa iz lastnih izkušenj povem, da omenjeni program omogoča točno to, kar avtor te teme želi.

Moderatorje oz. TP pa prosim za rumen karton uporabniku matrix2.

matrix2 ::

človek še enkrat....

bx išče program citiram, če si slučajno bral nejgove besede nazaj;

˝ja tuki se da, samo (sem pozabil prej omeniti) ne gre fullscreen˝

torej z tem programom se da fino predvajat video velikosti le 5×5cm in ne fullscreen. Pa še nekaj WMM omogoča celo upravljanje kamere preko FW kar pomeni da z daljinsko miško nadomestiš daljinca za DV kamero. Vendar ti to vse nič ne pomaga, če ne gre preko TV fullscreen...

Sedaj pa tebi rdeč karton:D

aljazh ::

In če bi si naložil program WinDV in ga preizkusil, bi videl, da poleg capturinga omogoča tudi živo predvajanje posnetkov iz kamere. Okno pa lahko povečuješ/pomanjšuješ kakor ti srce poželi. Od full screen (če odšteješ rob okna) pa do manjši dimenzij.

Je pa potrebno povedati še to, da je PAL resolucija 720 x 576. Ob predvajanju čez cel računalniški ekran bo tako prišlo do interpolacije in slika bo na videz slabše kakovosti. Odvisno seveda tudi od tega kakšna je resolucija monitorja. Večja kot je, večja bo interpolacija in s tem opazno poslabšanje kakovosti slike.

matrix2 ::

aljazh sprijazni se z tem, da to ni to...

Kot prvo resolucija je preslaba da bi lahko gledal normalno preko TV-ja kaj šele preko prenosnika, ki ima dosti višjo osveževanje in z tem tudi povdarjanje najmajnših napakic!!! Jaz sem na žalost pri WinDV našel samo funkcijo z okencem 5×5cm, kar je komaj kaj vdino:)

Kot drugo 100% obsatajajo programi z katerimi je možno upravljanje kompletne kamere preko FW brez da bi jo karkoli pipal in to je prava stvar!!!

Še enkrat pa bi omenil, da imajo winsi že vgrajen takšen program, če si šel malo pobrskat. Z miško lahko previjaš nazaj naprej ustaljaš, nastavljaš celo hitrost recimo slow-motion opcija in še nekaj tega, vendar ne moreš slike raztegnit in tu je chach. Če bi našel program, ki bi vseboval vse te možnosti bi to bila terna. Ker potem ne potrebuješ daljinca za kamerco.....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mini dv

Oddelek: Zvok in slika
111483 (1370) oberskitona
»

iz mini kasete v kameri,na računalnik kako?

Oddelek: Pomoč in nasveti
73716 (3563) sloxl8
»

kako spraviti posnetek z kamere?

Oddelek: Zvok in slika
164127 (3753) CaqKa
»

s kakim programom ripate s digitalne kamere na rač?

Oddelek: Programska oprema
71270 (1121) BigWhale
»

Pomoč pri ripanju iz kamere

Oddelek: Zvok in slika
61262 (1182) pivmik

Več podobnih tem