Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi
bf4ed ::
https://www.reuters.com/world/china/ger...
Oh ne, švabistan ni proti tarifam.
Oh ne, švabistan ni proti tarifam part 2
https://ecfr.eu/article/divided-we-stan...
After initially abstaining in the non-binding poll on 15 July, Germany voted against the tariffs after German chancellor Olaf Scholz used his executive powers to force his coalition partners into voting "no". His move was partly due to aggressive lobbying from German car manufacturers; many of them believe tariffs could lead to Chinese retaliation against German-made car exports to China or even jeopardise German investments on Chinese soil.
Ne glasovat za tarife na Kitajce, ker potlej ne bomo mogli naših predragih avtov prodajati na Kitajskem
Koje tarife?
CARINE !!!
codeMonkey ::
Glede velikosti koles se sicer ne strinjam povsem. Velika kolesa lepše požirajo neravnine, super so, če zapelješ z asfalta, v mestu je treba manj razmišljati o tem, da boš poškodoval platišče... Ampak v tem primeru mi je vseeno. Avto je tak kot je. Običajno ne kupujem avtomobilov za to, da bi jih gledal od zunaj, večino časa preživiš v notranjosti, ki se meni ne zdi slaba.
Tudi BYD mi deluje podobno z manjsimi. Notranjost je pa top. Ce bi imel se WC, bi lahko zivel tam :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
iKst_ ::
Ne vem. Sem upal, da ima kdo izkušnje. V salonu imajo naročenega, sem dogovorjen za ogled, ko dobijo. Dobil sem tudi potrdilo, da je montaža vlečne kljuke mogoča.
mehatronik12 ::
Tudi jaz iščem 7 sitzerja ev al pa phev in je forthing 9 po specifikacijah in ceni res top.
Ampak mi je bil v živo tako grd, da preprosto nemorem dati za ta avto 45k€.
RedDrake ::
KIA EV9 je kar "sharp". Ampak cenovno je potem spet isto kot Xpeng X9.
Treba se bo sprijaznit da je avto za 20k tisto kar je bila včasih dačja za 7990, 30k tisto kar je bila KIA za 11990 50k tisto kar je bil golf za 17990, 90k pa tisto kar je bil dejanski passat za 30k.
Nije žvaka za seljaka fantje.
Treba se bo sprijaznit da je avto za 20k tisto kar je bila včasih dačja za 7990, 30k tisto kar je bila KIA za 11990 50k tisto kar je bil golf za 17990, 90k pa tisto kar je bil dejanski passat za 30k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
iKst_ ::
mehatronik12 je izjavil:
Tudi jaz iščem 7 sitzerja ev al pa phev in je forthing 9 po specifikacijah in ceni res top.
Si ga vozil mogoče? Ali gledal samo v salonu?
Razen zunanjosti še kakšno mnenje? Meni je načeloma vseeno kako izgleda od zunaj, folk plača 300 jurjev za Bentaygo in pol milijona za Cullinana, pa sta za moje pojme oba neprimerno grša od tega kitajca :)
codeMonkey ::
KIA EV9 je kar "sharp". Ampak cenovno je potem spet isto kot Xpeng X9.
Ko sem jaz pisal da rabis okoki 50k za spodoben avto danes, sem sprozil plaz kritik :) pazi…
mehatronik12 ::
mehatronik12 je izjavil:
Ampak mi je bil v živo tako grd, da preprosto nemorem dati za ta avto 45kEUR.
Si ga vozil mogoče? Ali gledal samo v salonu?
Razen zunanjosti še kakšno mnenje? Meni je načeloma vseeno kako izgleda od zunaj, folk plača 300 jurjev za Bentaygo in pol milijona za Cullinana, pa sta za moje pojme oba neprimerno grša od tega kitajca :)
Nisem ga vozil, pogledal sem ga samo not.
Jaz osebno že dolgo nisem videl gršega avta (pa ogromno potujem) za mene je v tem rangu kot fiat multipla, hyundai matrix, itd...
meni tudi osebno ni ful pomemben videz razen če je res čisto mimo kaj po mojem mnenju ta je.
Medtem ko xpeng x9 , kia EV9, Skoda peaq zgledajo res kul.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mehatronik12 ()