» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1338 / 1338
»
»»

redtech ::

Je ceneje, če ima vsak parking "vtičnico". Tak sistem (vodila, motor, driver) nastavit in vzdreževat je drago, čim manj gibljivih delov.

Mr.B ::

Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

zelensprehod ::

J.McLane ::

Za energy storage morda dobra varianta, za mobilne aplikacije pa dvomim.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

fikus_ ::

Dovolj je za stacionarne baterije in če bo poceni, potem bo za dnevni/tedenski/.... zalogovnik elektrike iz SE in VE.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

DamijanD ::

SS bateriji "slabo" kaže:

kow ::

Lucid spet pokuril preko milijardo dolarjev. Bogi sejki, v kaj so se spustili.

BigWhale ::

kow je izjavil:

Lucid spet pokuril preko milijardo dolarjev. Bogi sejki, v kaj so se spustili.

Nardil so si kup umetnih otokov in smucisca sred puscave. Vseen jim je. :>

Stevilo podanikov jim kar narasca. Cashflow od nafte na enega drzavljana bo padal. Nespametno.

endelin ::

Koliko je še subvencij na voljo? Je kje kak podatek?

laguna1 ::

nejc_nejc ::

A_policaji

nekako ni v skladu z oh in sploh

Zgodovina sprememb…

V bistvu cisto brezvezni razlogi, razen premalo prostora. Range? A policaji divjajo po avtocestah? Ne vem, ce sem jih kdaj videl. A nimajo komunikacijskih sredstev, helikopter in ne vem kaj vse se?
Vecina problemov je resljivih z boljso izbiro modelov avtomobila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

codeMonkey ::

kow je izjavil:

A policaji divjajo po avtocestah? Ne vem, ce sem jih kdaj videl.

Cez dan tezko. V poznih urah pa sigurno kaksen BMW leti precej prehitro po obvoznici v Favoriten.

Bi pa bil ID.7 GTX Tourer vsekakor primernejsi od ID.5. Ceprav bi bili spet omejeni na 180 km/h

iKst_ ::

nejc_nejc je izjavil:

A_policaji

nekako ni v skladu z oh in sploh

Tole se bere, kot, da je nepismen človek izbiral avtomobile za test.

Zahteve:
- Hiter avto za na avtocesto.
- Veliko prostora.
- Spodobne zmogljivosti.

Kaj bi vzeli? Teslo Performance? Ioniq 5n?, Kio EV6? BMW i4? Neeee, id3, v katerega grejo 2 škatli za čevlje pa elektronsko je omejen na 160kmh.

nejc_nejc ::

Kaj naj jaz, to je očitno uradna predsravitev A cestne policije.

Utk ::

Nimajo policaji zaman sloves kot ga imajo.

Me prav zanima kdaj so nazadnje avstrijski policaji nekoga 80 km zasledovali po avtocesti pri 160 na uro.

codeMonkey je izjavil:

kow je izjavil:

A policaji divjajo po avtocestah? Ne vem, ce sem jih kdaj videl.

Cez dan tezko. V poznih urah pa sigurno kaksen BMW leti precej prehitro po obvoznici v Favoriten.

Bi pa bil ID.7 GTX Tourer vsekakor primernejsi od ID.5. Ceprav bi bili spet omejeni na 180 km/h

Ja, ampak da ga prestrezes, ne rabis range. Koliko se jih ne ustavi, ce za njimi vozi policijski avto z luckami? Za policijske avtomobile bi lahko omejitve hitrosti dvignili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

mehatronik12 ::

Prosim za nasvet:
==> Doma imam polninico od podjetja, ki pa trenutno ne dela (OMV Slovenija se je odlocil da nebo sodeloval vec z DKV...)

==> Potrebujem neko zacasno opcijo:

1. Lahko naredim 3 fazno vticnico zunaj in kupim en ta Kabel (ala Juice booster al pa nekaj)
2. Kupim poceni polnilnico

Če je opcija še imeti app kjer lahko nastavim kdaj in koliko se polni bi bilo top. Ampak seveda če ni predrago!

Kaj svetujete?

Hvala!

Aja pozabil sem dopisat potrebujem, nekaj s števcem! Na koncu meseca moram dati dol koliko sem napolnil!

A nima avto app za nastavljanje polnjenja (cas od do ter SOC)?

Zgodovina sprememb…

A nimaš na avtu oz. v aplikaciji števca? Pa nastavitev za čas in hitrost polnjenja?

Drugače, če šuko ne pride v poštev, v vsakem primeru rabiš 3 faze. Jaz bi v tvojem primeru zmontiral 5 polno vtičnico in kupil nekaj takega.

https://www.amazon.de/-/en/d%C3%A9-Wall...

Šef pravi naj imam raje en števec, če pride da kakšne kontrole, itd....
Denar mi povrnejo za vsak kw....

Kaj pa, če na tisti števec polniš še od žene avto? :) Kako pa naj bi priredil podatke na števcu v avtu? Kvečjemu greš lahko sebi v škodo.

Drugače jim pa zaračunaj 50kWh manj kot piše na števcu, pa bodo vsi zadovoljni. To je manj kot 10€ na mesec. Bo trajalo eno leto, da pokriješ strošek števca.

No jaz sem gledal nekaj takega:
https://www.amazon.de/dp/B0FXH4FG2Z/ref...

Piše da ima (rad bi nekaj čim bolj preprostega!):
- Auch werden die Ladevorgänge in der App protokolliert und können als CSV exportiert und auch per Mail verschickt werden.

Pomoje če nakoncu mesca pošljem ta CSV pa začetne in končne kilometre nebo težav....

Je kdo kaj takega že uporabljal? Jaz sem drugače za "EU kvaliteto" samo glede nato , da bom verjetno to imel za maks pol leta bom verjento probal kitajce :D.

Aja pa meni plačajo 38 centov na kw ne na kilometre....

In vsaj v EV6 ne vidim, nobene praktične opcije kjer bi preprosto izvozo mesečno vnešeno energijo....

Zgodovina sprememb…

Zanimivo. Skoda (in s tem verjetno tudi ostali iz VAG) ima kar dodelan app, kjer imas tudi vso zgodovino po mesecih in moznost izvoza podatkov, skupno energijo ter filtriranje (DC/AC). Pa tudi vse zivo od nastavljanja nacina polnjenja, posiljanja poti v avtomobilski sistem, parkiranja izven avtomobila oz. ob njem. Ni svoh ta aplikacija. Ocitno je KIA bolj zadaj kot sem si mislil.

Zdaj imamo se video streaming za novice in Spotify po novem, kar mi naredi CarPlay nepotreben. Navigacija je bila itak boljsa, manjka mi pa se kaksen Netflix ter Youtube za piko na i. Upam da bo to tudi kmalu. To je pri Tesli ze dolgo.

Zgodovina sprememb…

3IAtlas ::

CyberTruck je v Celju v Intersparu na ogled pa vsedeš se lahko, luči prižgane, bo verjetno jutri in v soboto še tam. Uvoznik ga je pripeljal kot reklamo. Ravnokar ogledal, ma ogromen, kot nek tovornjak, ni šans za naše ulice po mestih, realno bi bilo za C kategorijo vozniške. Volovo CX90 izgleda kot igrača.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 3IAtlas ()
««
1338 / 1338
»
»»