» »

Popis cen v trgovinah

Popis cen v trgovinah

Time_O ::

Pozdravljeni,

Sem študent fakultete v Mariboru in letos bom ponovno sodeloval pri meddržavni primerjavi maloprodajnih cen v okviru nalog pri enem izmed predmetov.

Za izvedbo (dela) projekta je ključno, da se popišejo tudi cene izbranih izdelkov, ki se nahajajo na policah v trgovskih centrih. Ta projekt smo izvajali tudi že lansko leto, in takrat se mi je zgodilo, da mi poslovodja velike trgovine v Mariboru ni dal dovoljenja za popisovanje cen oz. prepovedal mi je celo vstop v trgovino.

Zanima me torej, ali smem za izvedbo analize popisovati cene v trgovinah ali ne. Pravzaprav je vprašanje lahko celo malo širše zastavljeno. Ali sme vodja trgovine (ali kdorkoli drug) preprečiti potencialnemu kupcu, da se informira o njegovi ponudbi z izpisovanjem cen določenih artiklov in kasnejšo medsebojno primerjavo. Obstaja kakšna zakonadaja na trgovskem področju, ki takšno početje trgovcev dovoljuje?

Saj vem, da to ni "pravniški" forum, ampak mi je kolega rekel, da se tudi tukaj najde kak pravnik... Na pravniki.info pa ni nobeden odgovoril...

Hvala za odgovor,
Matjaž

AndrejS ::

Rečeš mu hvala lepa, vaše cene bodo pač najvišje oz mnogo višje od konkurence , in tako bo vaše trgovina utrpela škodo, ker vsi ki bodo brali mojo primerjava ne bodo kupovali pri vas.

Super Sonic ::

"in takrat se mi je zgodilo, da mi poslovodja velike trgovine v Mariboru ni dal dovoljenja za popisovanje cen oz. prepovedal mi je celo vstop v trgovino."

Enostavno ko pasulj. Zahtevaš nadrejenega oz. poizveš kdo je to. Probaš z njim rešiti konflik. Če ne gre, pišeš na Pop tv in poveš situacijo - fantje tam so ponavadi zelo odprti za pogovor, potem boš verjetno dobil še kakšno košaro za domov. Samo za to rabiš najprej jajca.

Seveda ni ničesar takšnega, kar bi ti omejevalo prosto gibanje po trgovini, razen v primeru, ko to ni izrecno nekje na vidnem polju navedeno.

Šalabajzerskih in nadutih kvazi šefov imaš pa povsod preveč.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Time_O ::

Ja... Saj vem, pa se pritožiš pa to... Samo mene dejansko zanima, ali obstaja zakonska podlaga, da ti ne dovolijo popisa. Ali lahko BREZ vseh teh potrdil itd. greš v trgovino in popišeš cene? A obstaja zakonska podlaga, da ti tega ne dovolijo?

Hvala za hiter, hiter odziv. :)

Super Sonic ::

"Ja... Saj vem, pa se pritožiš pa to... Samo mene dejansko zanima, ali obstaja zakonska podlaga, da ti ne dovolijo popisa. Ali lahko BREZ vseh teh potrdil itd. greš v trgovino in popišeš cene? A obstaja zakonska podlaga, da ti tega ne dovolijo?"

Vprašaj se po najbolj kmečko kot se lahko - a bi potem takem lahko sploh dobil nalogo takšno kot si jo, če bi bilo tvoje početje v nasprotju s katerim koli zakonom?

Popišeš in greš.

p.s.
Zraven seveda lahko še kaj kupiš, če ti tekne .:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Brane2 ::

Jaz sem enkrat uletu v Bauhaus s fotoaparatom. Iskal sem ploščice za neko sobo, ki bi jo lahko tudi sam uporabilza delavnico, sem pa moral pokazati dobro voljo in vsaj poiskasti po trgovinah. Ker je lastnica prostorov starejša ženska in ker je barva morala ustrezati njenim željam, sem se pač zapodil po trgovinah s fotoaparatom in poslikal to, kar sem našel.

V Bauhausu me je začel gnajvit nekakšen varnostnik in mi hotel zaplenit fotoaparat in zahteval mojo identiteto. Predtavil sem se mislim da kot James Bond in povprašal, na osnovi česa mi teži. Reku je, da je fotografiranje tam strogo prepovedano, nakar sem zahteval naj mi pokaže VSAJ EN SAM znak v štacuni, ki bi to prepovedoval.

Takrat se mu je zapletlo. Lepo sem se poslovil in sem šel. V bistvu se takim situacijam izogibam, samo tip mi je s svojim osornim napadom šel resno na živce.

MIslim, da ti popisovanja cen ne smejo preprečiti, vendar mi tega vsekakor ne verjet na besedo. Pokliči na tržno inšpekcijo in povprašaj za mnenje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

WarpedGone ::

v čem je razlika med popisom cen in nakupom teh izdelkov teh shranitvijo računa?

Račun ti mora izdat. Ker lubi bog ti bo prepreču da boš doma primerjal dva računa in drugič šel tja kjer je ceneje?

Hvalabogu, to še ni prepovedano.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tody ::

Em, kar se mene tiče je samo dobra volja človeka da pove, da dela raziskavo. Na tvojem mestu se sploh nebi obremenjeval in iskal poslovodjo itd greš v trgovino in narediš popis... Če te kdo vpraša zakaj si 5 ur v trgovini mu razložiš :D

Tea Time ::

Hvala vsem za odgovore...

Saj podobna debata na to temo je padla v gostilni... :) Samo kako in kaj bi lahko naredili je eno, kakšni pa so zakoni pa je (morda) drugo...

Vseeno hvala.
Have a break!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vračilo kuplenega materjala

Oddelek: Loža
114019 (3577) SkIDiver
»

Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6414072 (12008) solatko
»

Zdravstveni dom ne sprejme napotnice

Oddelek: Loža
285195 (4209) ShowDown
»

Ali lahko podjetje NE posluje z določenimi strankami... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13418502 (15700) imagodei
»

Slikanje v trgovinah prepovedano? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
536082 (6082) clothes

Več podobnih tem