Forum » Strojna oprema » Težave s diski
Težave s diski
fire_3 ::
Pozdravljeni !
Pišem vam zaradi težav s trdimi diski. Imam WD320gb sata I, WD80gb ide master prim., WD30gb ide slave prim. Sistem imam naložen na 320gb. Z njim ni nobenih težav . Težave imam z ide diskoma. če imam priklopljen samo 1 disk na master je vse v redu. Ko pa imam priklopljena oba diska pa ta drugi (30gb) ne deluje. Ko sistem dostopa do njega in sistem ponovno zažene. Jumper-je imam nastavljene 80gb master, 30gb slave, tako, da tu ne vidim težav. Hec pa je v tem, da je to odvisno od kabla ki ga imam priklopljenega. 14 dni sem imel originalni kabel od Asusa in vse je delalo ok. Nekaj dni nazaj sem si kupil nove kable okrogle UV in od tega trenutka dalje so se začele težave. Najprej sem mislil, da je kabel fuč sem ga zamenjal s tistim od cd-romov, ker cd-romi delujejo normalno kupil sem namreč 2 UV kabla identična seveda. In težava je enaka tako, da kabli niso krivi. Nato sem preklopil nazaj Asus-ove kable in sedaj še ti ne delujejo več. Napiše mi boot faliure. please insert boot cd.
Hvala za pomoč in lep pozdrav !
Pišem vam zaradi težav s trdimi diski. Imam WD320gb sata I, WD80gb ide master prim., WD30gb ide slave prim. Sistem imam naložen na 320gb. Z njim ni nobenih težav . Težave imam z ide diskoma. če imam priklopljen samo 1 disk na master je vse v redu. Ko pa imam priklopljena oba diska pa ta drugi (30gb) ne deluje. Ko sistem dostopa do njega in sistem ponovno zažene. Jumper-je imam nastavljene 80gb master, 30gb slave, tako, da tu ne vidim težav. Hec pa je v tem, da je to odvisno od kabla ki ga imam priklopljenega. 14 dni sem imel originalni kabel od Asusa in vse je delalo ok. Nekaj dni nazaj sem si kupil nove kable okrogle UV in od tega trenutka dalje so se začele težave. Najprej sem mislil, da je kabel fuč sem ga zamenjal s tistim od cd-romov, ker cd-romi delujejo normalno kupil sem namreč 2 UV kabla identična seveda. In težava je enaka tako, da kabli niso krivi. Nato sem preklopil nazaj Asus-ove kable in sedaj še ti ne delujejo več. Napiše mi boot faliure. please insert boot cd.
Hvala za pomoč in lep pozdrav !
- spremenil: fire_3 ()
eh. mam od enermax-a liberty 620w cel pc na 1 kabel priklopljen. hhhhhmmmm...... bom priklopo diska na posebej kabel.
hvala za pomoč bom napisal če se bo popravlo
še 1x hvala in lp
hvala za pomoč bom napisal če se bo popravlo
še 1x hvala in lp
vse po starem. Sem priklopo 80gb pa 30gb na posebej linijo pa isto ne deluje.
hvala za tvoj trud lp
hvala za tvoj trud lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD 200 GB ataOddelek: Pomoč in nasveti | 2316 (2097) | Gutjerez |
» | Problem z nastavitvijo windowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 1468 (1233) | Murcy |
» | Imam 1 sata disk in 2 ideOddelek: Strojna oprema | 1072 (972) | Good Guy |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3273 (2297) | Blind |
» | vprašanja v zvezi s povezavo diskov in cd-rom enotOddelek: Pomoč in nasveti | 1118 (931) | pirx |