» »

Priklop na mrežo (v svet Interneta)

Priklop na mrežo (v svet Interneta)

drejko78 ::

Zanima me koliko uporabnikov lahko priklopiš na brezžični router?

Vem da ima 4 priklopna mesta za kabel, vendar ali se je možno priklopiti tudi preko WLAN, če so vsi 4 LAN (kablski dostop) zasedeni? Ali brezžični router omogoča priklo le 4 uporabnike v kateri kol kombinaciji kabel/brez njega?

Problem imam sledeč: na trenutni (navaden) router imam priklopljene 3 računalnike. V kratkem dobim prenosnika in bom kupil brezžični router in potem bodo priklopljeni 4 računalniki nanj. Ali to pomeni da tist 1 prost LAN (neponucan) ni možno uporabiti ali se ga lahko? Sej če ne druzga še vedno lahko trenutni router ponucam kot switch in razbremenim w-router, vendar mi to ni preveč všeč (že iz estetskega vidika ne).

Torej koliko uporabnikov lahko priklopiš na w-router (LAN + WLAN)?

Hvala!

sverige ::

Jaz uporabljam belkin router ,na katerem se imel priklopljenih 5 pc.
V nastavitvah routerja pa kaze, da je maksimum 8 kom.
Torej: 4 lan + 4Wlan.
hej

drejko78 ::

Hvala za odgovor!

Dej mi še povej ali ima kake dodatne lučke za WLAN ali so lučke na routerju le za LAN dostop?

sverige ::

preveril sem se enkrat in ugotovil, da lahko router sprejme 32 razlicnih mac naslovov, kar tudi pomeni da bi v mrezi lahko delovalo vec pc.
Ponavadi je ena lucka za wireless, katera se prizge ko omogocis opcijo wireless v samem routerju.
hej

titan1 ::

Ja, kolega ima prav! Ampak ne pozabi, da z uporabniki razbijaš mrežo in jo upočasnjuješ!!! ;)
Bronx

SasoS ::

wireless ponavadi sprejme do 255 naprav...meja ki jo sigurno ne boš dosegel ;). Lučka pa je samo 1 za wireless.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router kot access point - povezava

Oddelek: Omrežja in internet
126077 (5840) Naabo
»

brezžični router vs. acces point

Oddelek: Omrežja in internet
144836 (2751) JohanP
»