Forum » Omrežja in internet » Priklop na mrežo (v svet Interneta)
Priklop na mrežo (v svet Interneta)
drejko78 ::
Zanima me koliko uporabnikov lahko priklopiš na brezžični router?
Vem da ima 4 priklopna mesta za kabel, vendar ali se je možno priklopiti tudi preko WLAN, če so vsi 4 LAN (kablski dostop) zasedeni? Ali brezžični router omogoča priklo le 4 uporabnike v kateri kol kombinaciji kabel/brez njega?
Problem imam sledeč: na trenutni (navaden) router imam priklopljene 3 računalnike. V kratkem dobim prenosnika in bom kupil brezžični router in potem bodo priklopljeni 4 računalniki nanj. Ali to pomeni da tist 1 prost LAN (neponucan) ni možno uporabiti ali se ga lahko? Sej če ne druzga še vedno lahko trenutni router ponucam kot switch in razbremenim w-router, vendar mi to ni preveč všeč (že iz estetskega vidika ne).
Torej koliko uporabnikov lahko priklopiš na w-router (LAN + WLAN)?
Hvala!
Vem da ima 4 priklopna mesta za kabel, vendar ali se je možno priklopiti tudi preko WLAN, če so vsi 4 LAN (kablski dostop) zasedeni? Ali brezžični router omogoča priklo le 4 uporabnike v kateri kol kombinaciji kabel/brez njega?
Problem imam sledeč: na trenutni (navaden) router imam priklopljene 3 računalnike. V kratkem dobim prenosnika in bom kupil brezžični router in potem bodo priklopljeni 4 računalniki nanj. Ali to pomeni da tist 1 prost LAN (neponucan) ni možno uporabiti ali se ga lahko? Sej če ne druzga še vedno lahko trenutni router ponucam kot switch in razbremenim w-router, vendar mi to ni preveč všeč (že iz estetskega vidika ne).
Torej koliko uporabnikov lahko priklopiš na w-router (LAN + WLAN)?
Hvala!
sverige ::
Jaz uporabljam belkin router ,na katerem se imel priklopljenih 5 pc.
V nastavitvah routerja pa kaze, da je maksimum 8 kom.
Torej: 4 lan + 4Wlan.
V nastavitvah routerja pa kaze, da je maksimum 8 kom.
Torej: 4 lan + 4Wlan.
hej
drejko78 ::
Hvala za odgovor!
Dej mi še povej ali ima kake dodatne lučke za WLAN ali so lučke na routerju le za LAN dostop?
Dej mi še povej ali ima kake dodatne lučke za WLAN ali so lučke na routerju le za LAN dostop?
sverige ::
preveril sem se enkrat in ugotovil, da lahko router sprejme 32 razlicnih mac naslovov, kar tudi pomeni da bi v mrezi lahko delovalo vec pc.
Ponavadi je ena lucka za wireless, katera se prizge ko omogocis opcijo wireless v samem routerju.
Ponavadi je ena lucka za wireless, katera se prizge ko omogocis opcijo wireless v samem routerju.
hej
titan1 ::
Ja, kolega ima prav! Ampak ne pozabi, da z uporabniki razbijaš mrežo in jo upočasnjuješ!!!
Bronx
SasoS ::
wireless ponavadi sprejme do 255 naprav...meja ki jo sigurno ne boš dosegel . Lučka pa je samo 1 za wireless.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router kot access point - povezavaOddelek: Omrežja in internet | 6077 (5840) | Naabo |
» | brezžični router vs. acces pointOddelek: Omrežja in internet | 4836 (2751) | JohanP |
» | Sinope 568 in wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 47811 (25233) | Spajky |
» | WLAN in routerjiOddelek: Omrežja in internet | 3369 (2644) | Spajky |
» | Kako priklopit brezžični router?Oddelek: Omrežja in internet | 17006 (16251) | Tilen |