» »

Težave z nastavitvijo layer-ja

Težave z nastavitvijo layer-ja

Bela01 ::

Stran oblikujem grafično v Fireworksu. Tam naredim tudi gumbe in pop-up menije. To lepo exsportiram v html in nato naredim ostalo v Dreamweaverju. Dodam layer, kjer želim vstavljati besedilo na stran in shranim kot template. Vse lepo in prav vendar nekako ne skapiram recepta, da bi mi vedno ratalo layer postavit pred stran in za pop-up menije. Torej ko vstavim layer na tole "sliko" strani, ki sem jo oblikovlala v FW, mi ali da layer čisto odspredaj, tako, da ko grem na gumb in se mi odpre pop-up meni, se mi ta odpre za layer-jem ali pa je čisto od zadaj za celotno stranjo in se ga sploh ne vidi. Nikak mi ga ne uspre (razen ko se mi vser...) postavit torej prav. Včasih pa lahko samo primem layer v meniju layer (nastavitve v css kodi) in ga prestavim, pa gre. Torej pojma nimam v čem je finta. Enkrat dela, drugič pa ne.
Sem že mislila, da je finta v tem ko dam slice v FW kot nevidne (da me ne motijo ko še kaj zraven dopolnjujem) in stran tako eksportiram, pa očitno ni v tem fora, ker tudi če pustim vidne mi enkrat gre (redko kdaj) drugič pa ne.

Ali je kdo imel enak problem? Uporabljam pa Macromedio 8

#000000 ::

Daj link magar na ZS od html-ja in FW PNG fajla. LP

Bela01 ::

Sem kar zazipala.
klik

Drugače pa se "lepo" vidi kak to zgleda, če odpreš to stran:
klik
in to
klik

Bela01 ::

A mi zna kdo pomagat? Je imel kdo takšno težavo?

#000000 ::

Uff čist pozabu.

Lej jest sem odprl stran in vse dela, se pravi tiste nule al kaj je napisano, je bilo postavljeno kot je trebam pred ozadje in pod menu.

LP

Bela01 ::

emmm, nič mi ni jasno. A ko klikneš na spodnja dva linka ti vse normalno dela. No ke rmeni ne. Tam tiste črke namreč prekrivajo meni, ki se ti odpre ko greš na gumbek. no meni se prikaže tak. Zdaj mi pa ni več nič jasno :). Podobne probleme sem imela že pri eni prejšnji strani pa si nisem prišla gor. enkrat nmi je ratalo, drugič ne.

Bela01 ::

Evo tak pri meni zgleda
klik

Bela01 ::

tisti eeeee-ji so preko menija in tam na recimo galerija ne morem kliknit, ker so eee-ji napot. Na spodnja dva lahko kliknem, ker ni tam nič napisano. A tebi se pa normalno prikaže??

Gwanaroth ::

Mislim, da je kriv z-index, ki ga določiš vsakemu layerju.

Layer z z-indexom 2 bo pred layerjem z z-indexom 0 in 1 ter za layerjem z indexom 3+.
Lights often keep secret hypnosis..

Bela01 ::

Sem sem že spreminjala tiste indekse. Sem enkrat dala npr. 299 (meniji imajo 300) pa je bil spredaj, potem sem dala 301 pa je bil spredaj, potem sem dala 0 pa je bil čisto odzadaj, pa sem dala 50 pa še vedno odzadaj. V glavnem ne pridem si na čisto. In tudi če želim layer premikat v tistem oknu za nastavitve se le ta ne da premikat. Če pa se slučajno da, pa mi ga zopet postavi čisto odspodaj. ;(( :O :'( :(

#000000 ::





Hm ne vem pr men zgleda vse OK

Bela01 ::

Tak zdaj mam z index layerja nastavljen na 1 (tak se je sam nastova, ko sem layer vstavila). Vsi meniji imajo index 300 (sami so tak nastavljeni). In po vsej logiki bi moral bil layer za njimi, pa ni. Še slikica:
klik

Bela01 ::

Pa to ni res 8-O .
A je finta v explorerju. Samo meni že napačno kaže v DW.

#000000 ::

No zgleda bo to, IE sux 'spet' aja pa to če ti v DW ne kaže prav nima veze, važno je da dela v brskalnikih.

Glede premikanja layer-jev


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Bela01 ::

To glede premikanje layerjev mi je jasno. Kljukice ne sme bit, ker sicer ne morem layerja postavit na sliko strani.
Ne vem v glavnem. Probala bom še kaj naredit.
Glede DW, finta je v tem, da ko pa mi naredi prav se pa tudi v DW to vidi. Torej ko ga prav postavi tudi v DW prav pokaže in tudi v Explorerju. Samo jaz bi rada da bi to delalo povsod, ne samo v Mozili :)

#000000 ::

Samo zakaj sploh layer-ji ?? nared tabele (lepo slicaš in zadeva končana) al pa naredi en php file kjer je samo menu, in potem nardiš strani kjer dodaš vsebino, menu pa preko include pokličeš tja kjer naj bi pač bil. Tebi v bistvu manjka naka osnova kjer bo ta layer stal (sicer se v html ne zastopm kej pretirano) ampak jest bi naredu tabele in potem (če je res potreba lepil layer-je) drugač pa se bi jim izognil.

LP

Bela01 ::

Hm bom progala s tabelo. No jaz tut nimam nekega ful znanja :). Pri tabeli pa ne vem točno kak jo naj vstavim na to sliko :), ali naj dam stran kot ozadje tabele. Ne vem, se bom še malo špilala pol zvečer. Tisto s php - nisem še tak daleč :P

Bela01 ::

No tole zadevo jaz zaj ne bi rezala, pa secirala. Kak torej naj sedaj ta png uporabim, da bo "uporaben"?

#000000 ::

Ne ti samo slicaš tam kjer hočeš da je tabela in ali označiš v FW da je to Image slice ali HTML slice, ali nardiš da je tam slika in jo kasneje v DW izbrišeš ter jo dodaš kot ozadje (ampak če je bela in belo ozadje pač ne dodaš nič. LP

Bela01 ::

Jupiiiii :). Svetovno. No vedno se neki novega naučim :). Ok to mi je blo pa všeč :) Thx. Sranje je ko si čist samouk in pol si ob eni brezvezni stvari razbijaš cel dan glavo. Mi je všeč in dela :)

Bela01 ::

Ok zadeva se mi vedno bolj dopade. Le sedaj je problem pri čudnem obarvanju slikic, ki jih dam v ozadje v slicejih. Na slikici lahko vidiš kak zgleda, levo je ozadje za tabelo, desno pa ozadje samemu sliceju - v galvnem isti škorn. Slikica ki pa je za ozadje je pa take garve kot ona zgoraj za glavo (tak kot je blo prej). Zakaj mi tak obarva? Pa sem barvo slicejev spremenila v FW (sem pač mislila da je to vzrok) pa ni - ne bi smelo niti bit. No v FW se to ne vidi, v Explorerju. pa se.
klik

#000000 ::

Aha to izbereš slice, greš desno gor in najdeš optimize ter nastaviš (glede na to da je to nek gradient preliv) na jpg oz. jpeg pol bodo slike taprave, če pa gre za enobarven slice/slikco pol daš pač na gif ker bo file manjši po KB. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Bela01 ::

Iščem tale optimize pa ga ne najdem :). V kerem programu naj sploh gledam :)?

Bela01 ::

Sem že našla.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dreamweaver problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
15948 (762) d3n!5
»

Združevanje layer-jev v programu Adobe Photoshop CS

Oddelek: Programska oprema
62224 (2165) Loky
»

Photoshop vprašanje - kako nek text obarvati s texturo iz željene slike?

Oddelek: Programska oprema
91240 (1088) Tomson
»

TeamGropu Xtreem BH-5

Oddelek: Strojna oprema
7914 (786) igor0203
»

Slike-(home made) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
526009 (4193) francka45

Več podobnih tem