Forum » Omrežja in internet » WLan n-tič
WLan n-tič
bbf ::
Zdravo!
wčeraj sem nekaj experimentiral z povezavo 2h kompov preko ulice.
sistem je tak: na enistrani je Siol, naprej navaden router, naprej 2 kompa (delata bp) + en wireless router (neki 600, sm pozabu kaj)
Mrežo sem postavil v isti IP okvir (192.168.2.xxx), router se lepo nastavlja, a sem nekje nekaj falil.
Ne vem kje, ampak če hočem s trerjim računalnikom preko virelesa (v sebi ima Asus kartico) dostopat do česarkoli, ne gre. Driverji od mrežne kartice povejo, da se brezžična povezava vzpostavi, a podatki ne šibajo. Ledika na kartici sm pa tja utripne, pingat se pa da samo samega sebe. OS je win98 (groza - do ju wont to restar nau?).
nekaj me moti default gateway. kaj morm vpisat v acess point pa kaj v komp, gateway od prvega routerja al od brezžičnega, al kwa?
al naj arjš nardim adhoc povezavo, bo prej zlaufal?
rabim namreč samo nadomestit en kos kabla, nič dodatnih uporabnikov.
LP!
wčeraj sem nekaj experimentiral z povezavo 2h kompov preko ulice.
sistem je tak: na enistrani je Siol, naprej navaden router, naprej 2 kompa (delata bp) + en wireless router (neki 600, sm pozabu kaj)
Mrežo sem postavil v isti IP okvir (192.168.2.xxx), router se lepo nastavlja, a sem nekje nekaj falil.
Ne vem kje, ampak če hočem s trerjim računalnikom preko virelesa (v sebi ima Asus kartico) dostopat do česarkoli, ne gre. Driverji od mrežne kartice povejo, da se brezžična povezava vzpostavi, a podatki ne šibajo. Ledika na kartici sm pa tja utripne, pingat se pa da samo samega sebe. OS je win98 (groza - do ju wont to restar nau?).
nekaj me moti default gateway. kaj morm vpisat v acess point pa kaj v komp, gateway od prvega routerja al od brezžičnega, al kwa?
al naj arjš nardim adhoc povezavo, bo prej zlaufal?
rabim namreč samo nadomestit en kos kabla, nič dodatnih uporabnikov.
LP!
AndrejS ::
1. Če imaš 2 routerja, moreta imeti prve 3 številke v IP iste! , četrto pa različno. Primer 192.168.0.x !
2 .Oba routerja ne smeta imeti vklopljenega DHCP. Če IPje določaš ročno, potem na obeh izklopiš DHCP.
3. Default Gateway, je IP naslov tistiga routerja , prek katerega greš na Internet. ( se pravi en router boš uporabil kot switch, ne boš ga vezal na internet (WAN) )(ni pa nujno)
4. Ne kwakaj tolko - saj nisi žaba
2 .Oba routerja ne smeta imeti vklopljenega DHCP. Če IPje določaš ročno, potem na obeh izklopiš DHCP.
3. Default Gateway, je IP naslov tistiga routerja , prek katerega greš na Internet. ( se pravi en router boš uporabil kot switch, ne boš ga vezal na internet (WAN) )(ni pa nujno)
4. Ne kwakaj tolko - saj nisi žaba
pujsek_ ::
Ja le steška bi prišel gor, če stvari nisi tako narisal kot ti je možakar svetoval zgoraj, mislim pa da si ti imel probleme z DNS-ji...
Asus karta zna včasih malo ponagajat tako če boš vse lepo in prav vpisal jo še malo zdrkaj po nastavitvah, ker včasih se ne ljubi pol pa kr naenkrat dela!
Asus karta zna včasih malo ponagajat tako če boš vse lepo in prav vpisal jo še malo zdrkaj po nastavitvah, ker včasih se ne ljubi pol pa kr naenkrat dela!
Welcome shop.wlan-sat portal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Manifest zbrisan pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 6213 (5326) | xApeiron55 |
» | Router ne spusti čez prometaOddelek: Omrežja in internet | 2010 (1601) | s6c-gEL |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3169 (2720) | RuskiSnajper |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11609 (9120) | Kyou |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8484 (7510) | Miha_T |