Forum » Pomoč in nasveti » kaj so makri in metapodatki
kaj so makri in metapodatki
balasko ::
lepo prosim, naj mi nekdo poda teorijo makrov in kaj ti delajo (mogoče en kratki makro v praksi) in kaj seveda so to metapodatki
Hvala
Hvala
balasko ::
Najprej hvala za odgovor!
tudi jaz sem to prebral in tudi v drugo sem še enkrat prebral!
Ampak: za rajo v njenem jeziku, za kmeta pa v njemu domačem jeziku (tu ne mislim na angleščino/slovenščino ampak na razumsko poenostavitev mogoče v 5 stavkih)
Hvala
tudi jaz sem to prebral in tudi v drugo sem še enkrat prebral!
Ampak: za rajo v njenem jeziku, za kmeta pa v njemu domačem jeziku (tu ne mislim na angleščino/slovenščino ampak na razumsko poenostavitev mogoče v 5 stavkih)
Hvala
nurmaln ::
en zlo simple primer
predstavljaj si da vsak dan dobiš cenik v excel-u (ista struktura amapak nove cene), cene so v USD
da ne greš vsakič čez cel postopek pretvorbe v EUR narediš sledeče:
odpreš datoteko
pričneš s snemanjem makra
opraviš postopek pretvorbe
končaš s snemanjem makra
ko naslednjič dobiš tak cenik, ga samo odpreš in zaženeš makro, ki opravi isti postopek
predstavljaj si da vsak dan dobiš cenik v excel-u (ista struktura amapak nove cene), cene so v USD
da ne greš vsakič čez cel postopek pretvorbe v EUR narediš sledeče:
odpreš datoteko
pričneš s snemanjem makra
opraviš postopek pretvorbe
končaš s snemanjem makra
ko naslednjič dobiš tak cenik, ga samo odpreš in zaženeš makro, ki opravi isti postopek
zavajon ::
Metadata - podatki o podatkih.
Najbolj razširjen primer je kazalo. Kazalo ti ne pove vsebine, pove pa ti, kako do vsebine prideš.
lp
Najbolj razširjen primer je kazalo. Kazalo ti ne pove vsebine, pove pa ti, kako do vsebine prideš.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Makro v worduOddelek: Pomoč in nasveti | 2085 (1799) | vvisoc_1 |
» | Text datoteka - brisanje vrsticOddelek: Programska oprema | 1351 (1163) | Icematxyz |
» | Ms word in funkcija branjeOddelek: Programska oprema | 1333 (1333) | Blond |
» | Snemanje avi filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3279 (2675) | gruntfürmich |
» | excelove enačbe me mučijoOddelek: Programska oprema | 1686 (1564) | Tutankhamun |