» »

Microsoft SQL server

Microsoft SQL server

VodkaMan ::

Zdravo!!!


A kdo ve kateri paket (in kako je sestavljen) morem poslat da se prijavim na Microsoft SQL server 2005???


Hvala za odgovore

LP

mHook ::

Za povezavo na SQL Server 2005 potrebuješ Client Libraries (mislim da so že v .NET Framework 2.0. Potem se pa priključiš prek SqlConnection objekta - to velja če delaš z .NET.

Sicer pa najdeš več na Data Access Developer Center - na desni je trenutno povezava SQL Native Client.

Če pa misliš iti neposredno prek TCP/IP pa mislim da se ti slabo piše.

VodkaMan ::

Na žalost delam prek TCP/IP in zato mi nič ne koristi SqlConnection. Tak da morem vedeti kateri paket poslat za prijavo v bazo.
Zelo bi bil hvaležen za pomoč.

BlueRunner ::

Kaj pa delaš, da želiš delati SAMO pakete za prijavo v bazo?

VodkaMan ::

Dobil sem nalogo, da morem naredit program za preverjanje serverjev. Tako da lahk samo pošiljam pakete in jih sprejemam, za ostalih 12 protokolov sem naredil, ampak Microsoft SQL server, pa mi dela probleme, tako da bi bil zelo hvaležen, če bi mi kdo pomago.

BlueRunner ::

Potem pa to naredi tako, kot se spodobi: z uporabo že narejenih knjižnic. Pod okni imaš na voljo ADO, ODBC, OLE DB, C odjemalca in ADO.NET, če pa razvijaš v *NIX okolju, potem pa imaš FreeTDS. Vse ostalo, kar boš poskušal je zapravljanje časa in energije, ker obstaja več različnih verzij protokola TDS (Tabular Data Stream), MS pa ni nobene izpeljanke nikoli javno dokumentiral. Glede na to, da strežniki uporabljajo različne verzije na različne načine (obstaja tudi encrypted način), to pomeni, da bi sam samo zapravljal čas za tisto, kar imaš že po defaultu (v Oknih), oziroma dobiš zastonj (FreeTDS).

Če se tega lotiš na ta način, pa pri testiranju strežnika narediš še kakšen query, katerega rezultate preveriš. Nekje vem, da smo naredili test, ki je preveril uptime strežnika, in opozoril, če je bil zadnji uptime nenadoma manjši od prejšnjega (strežnik se je restartal).

Karetk povzetek programčka, ki na *NIX sistemu preverja status MS SQL strežnika, pa je na naslovu http://nagios.org/faqs/viewfaq.php?faq_id=156.

VodkaMan ::

Pozabil sem omenit da delam v Visual studio 2005.

A mogoče obstaja kakšna knjižnica, ki bi mi pravi paket sestavila?

LP

mHook ::

V katerem jeziku pa?

Sicer ti je pa že BlueRunner vse podrobno opisal.

VodkaMan ::

V C++.

Stvar je taka:
Naredil sem en razred ki ti odpre povezavo(port), pošilja in sprejema pakete. Tako da morem js pošiljat pakete. Ne smem pa uporabit, da mi drugi razred poveže na server.

BlueRunner ::

Naloga, ki si jo dobil, z pogoji, kot jih opisuješ, je za primer strežnika MS SQL navadna bedarija. Če je to za faks, ne razumem zakaj bi bilo kaj takšnega potrebno, če je aplikacija za "industrijo", pa čim prej zamenjaj službo... Drugje boš našel več sreče (in pameti).

Če se želiš diplomatsko rešiti iz te bedaste zanke, samo reci, da boš program napisal takoj, vse kar potrebuješ je samo dokumentacija za celoten TDS protokol ustrezne verzije. Če ti bodo to dokumentacijo dostavili, potem z nalogo več ne boš imel težav, če ti ga pa ne bodo dostavili, jim pa lahko mirno rečeš, da brez dokumentacije naloga ni izvedljiva.

VodkaMan ::

Hvala za nasvet


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] in sql baza

Oddelek: Programiranje
161268 (767) japol
»

SQL problem

Oddelek: Programiranje
141521 (1139) win64
»

[Visual C#] TableAdapter

Oddelek: Programiranje
61032 (908) detroit
»

[C#] DATA GRID VIEW

Oddelek: Programiranje
131839 (1719) Kekec
»

VB & SQL 2005 Express

Oddelek: Programiranje
141179 (1061) camx

Več podobnih tem