» »

Mreža težava

Mreža težava

De|Lux ::

ok zadeva je sledeca.kupu sem router da bom lah mev na dveh kištah net.router je znamke level one.v tcp-ip nastavitvah sem na obeh kistah dav da se avtomatsko IP ji dolocajo.na moji kisti dela vse BP (windows nemmesis),medteh ko na uni skoz neki zajebava (windows xp pro).ene dvakrat je clo šlo na internet ostalo pa brez uspeha.a se komu sanja v cem je problem?

pa še neki mi ni jasno - -u control pannel mam jst pod network connections local area connection in pa 1394 connection medtem ko na drugem je pa local area connectin in pa nek internet connection (kokr nek gateaway).a se komu sanja kje je problem da internet na drugem racunalniku ne deluje normalno!

hvala za odgovore in lp

Mitch ::

Kot prvo skenslaj TCP/IP protokole na vseh omrežnih povezavah razen na local area connection (mrežna kartica) na problematičnem PCju. Preveri. če imaš gonilnike za mrežno pravilno inštalirane. Potem z ipconfig /all preveriš, če je mrežna pravilno nastavila omrežne parametre preko DHCP strežnika v routerju. Tvoji parametri (za Level One) bi morali biti nekako takšni: IP naslov = 192.168.123.x, Privzeti prehod = 192.168.123.254, Maska podomrežja = 255.255.255.0, DHCP omogočen = DA, Samodejna konfiguracija omogočena = DA.

1394 connection pa je v bistvu Firewire/iLink port na tvojem računalniku s katerim lahko povežeš 2 računalnika v mrežo in v tvojem primeru to ni pomembno...

LP, Mitch

P.S. Pa preber si malo navodila, ki si jih dobil zraven routerja (najbrž na CDju)...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mitch ()

ip ji se tko sami dolocijo preko DHCPja.mrezna naj bi bla ok ker se prklopim direkt na modem gre normalno na internet.

no uglavnem zdej se mi nekak svita v cem je problem!
nastavitve pr local area conection se pri vsakem RR ju racunalnika zbrisejo in potem valda ne dela?a se komu sanja zakaj se to dogaja!

na unem racunalniku so win xp pro sp2.pa še ena zadeva.ko sm probu nalozit novejse driverje za mrezno se je kista avtomatsko sama rr-jala in pol sm dobu blue screen pa mogu izbrat last good known configuration.

kako zdej narest da bojo te nastavitve stalne?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475994 (2977) OmegaBlue
»

Ne dela internet na enem računalniku

Oddelek: Omrežja in internet
134016 (3812) imagodei
»