» »

Kako v zidovih najti vozlišče telefonskih kablov ? Je res to ključni problem za nesrečni VDSL (T-2) ?

Kako v zidovih najti vozlišče telefonskih kablov ? Je res to ključni problem za nesrečni VDSL (T-2) ?

Cokolesnik ::

Problem se je pojavil, ko smo želeli vzpostaviti VDSL (T-2). Monter namreč pravi, da ima v stanovanju (blok) v obeh tel. vtičnicah, ki so na voljo v stanovanju, signal a ker so medsebojno povezane, to ni v redu in zato se v omrežje modem ne more uspešno povezati. Pravi, da naj najdemo vozlišče in eno od vtičnic fizično odrežemo, da bo bojda zadeva po tem dejanju delovala. Poleg tega mi ni jasno, zakaj bi že samo kablovlje motilo T-2, če bi na eni vtičnici imel priključen VDSL, na drugi pa ne bi bilo priključene nobene naprave. So res dovolj problematične že zvezane žičke za obe vtičnici?

Kaj pravite? Naj iščem to nesrečno vozlišče in kako? Vsi tel. kabli so v zidovih zazidani, ni nobenih razdelilnih omaric ali za to namenjenih lukenj.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

'FireSTORM' ::

malo se mi zdi nesmiselno da net nebi delal ker sta dve tel. vtičnici v stanovanju...
nevem, to prvič slišim, ampak po mojem mnenju to nebi smel bit problem

če pa je to problem pa naj pove to nek drug "stručnjak" ki se bolj spozna na to :P
Those penguins.... They sure aint normal....

MadMax ::

Recimo da je eden od razlogov pojav stoječega valovanja.
Za prenos govora pač ni takih hudih zahtev, tudi če šumi in hrešči sogovornika še vedno razumeš.
Pri zadevah, ki so na meji, pa je zadeva malce (zelo) drugačna.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop interneta

Oddelek: Omrežja in internet
91242 (1147) SeMiNeSanja
»

kako povezati

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51259 (1136) techfreak :)
»