» »

Založbe

Založbe

STASI ::

Zaželel sem si eno knjigo o statistiki. Pa sem malce iskal po internetu Amazon mi ni dal ven nič pametnega (to kar bi jaz rad). Pa sem se potem spomnil da lahko knjigo poiščem na strani založbe. Obiskal sem že nekaj založnikov:
McGraw-Hill
SpringerVerlag
Oxford University Press
Cambridge University Press
BlacwellPublishing
Elsevier Science

Iščem samo tuje založbe, da ne bo kdo slovenskih predlagal.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Oxford ::

Po moje sta prvi dve založbi tisto pravo.

Drugače pa mogoče še:
Oxford ;)
ali pa
Cambridge

STASI ::

Pri McGraw-Hill sem našel eno knjigo sam je 100 funtov.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Ziga Dolhar ::

Priporočam, da se obrneš na Matthaija.
https://dolhar.si/

poweroff ::

Kaj konkretno od statistike te zanima? Za "ekonometriko", v bistvu gre za "advanced regression analysis" priporočam knjigo Econometric Analysis avtorja Williama H. Greena. Jaz imam četrto različico, zdaj je pa izšla že peta. Knjiga je sicer res ene 1000 strani, je pa zelo dobra.

Zelo dobre so tudi knjige od založbe SAGE - serija zelenih knjižic SAGE University Press. Primer imaš tukaj: Logistic Regression. Imaš posamezne buklice posvečene posameznim analizam, recimo samo logit, probit, faktorski analizi, itd.

Za kakšno bolj osnovno knjigo bi pa moral malo pogledati. Mislim, da imam doma eno z naslovom Statistica, tak precej velik format, ki so jo na enih univerzah uporablaji tudi kot ubčenik. Kupil sem jo pred par leti v Londonu in so osnove kar dobro razložene, vključno s primeri, grafi in shemami.

Slovenskih knjig pa razen Statistike na prosojnicah od Anuške Ferligoj ne poznam.

Aja, za vzorčenje priporočam knjigo "Vzorčenje" od Grahama Kaltona in Vasje Vehovarja. Dobro razlaga vse postopke vzorčenja, ocene merskih napak, različne designe vzorcev, uteževanje, poststratifikacijo in ostale stvari.
sudo poweroff

poweroff ::

Aha, zdaj sem se spomnil. Schaum's Outline je tista osnovna statistika: Amazon.

Drugače pa imaš za biostatistiko posebne knjige (in teste), za "social statistics" spet posebne, itd.
sudo poweroff

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra knjiga za analizo

Oddelek: Šola
133589 (1542) Vanadium
»

Pametni učbeniki vedo, kdaj in če jih berete

Oddelek: Novice / Zasebnost
327953 (6233) Hayabusa