Forum » Navijanje » prosim za pomoč pri navijanju
prosim za pomoč pri navijanju
DMX ::
zadeva je sledeča...prešel sem iz Bartona 2500+ in Asuske na AMD Athlon 64 X2 4200+ in Asrock 939Dual-SATA2 plato...
v Biosu od Asusa je bilo navijanje čist simpl, tukaj pa mi ni glih vse najbolj jasno in zato se obračam na vas, da nebi slučajno kaj zmrdal...
ko pridem v bios in grem v meni za "navijanje" imam polno možnih nastavitev...dajte mi pomagat, kako naj vsaj malo navijem CPU, npr. iz prvotnih 2200MHz na 2500MHz (če je seveda možno z box coolerjem)...
primarne nastavitne izgledajo takole:
OVERCLOCK MODE [AUTO] - ČE DAM V MANUAL, IMAM CPU/PCIE SINHRONO IN ASINHRONO
CPU FREQUENCY [MHz] 200
PCIE -||- [MHz] 100
PROC. MAX. MULTIPLIER x11 2200MHz
-||- VOLTAGE 1.400V (a je to max. voltaža in je dovolj za npr. 2500 MHz?)
MULTIPLIER/VOLTAGE CHANGE [AUTO]-ČE DAM V MANUAL,IMAM DEFAULT PROC. MP x4 800 HMz, PROC. VOLTAGE PA 1.400V
MEMORY CLOCK [AUTO]
CAS LATENCY [2T)
TRAS [AUTO]
TRP [AUTO]
TRCD [AUTO]
TRRD [AUTO]
TRC [AUTO]
Kaj morem tukaj spremenit, da bom navil CPU in npr. RAM?
vsem najlepša hvala že vnaprej za pomoč
lp
v Biosu od Asusa je bilo navijanje čist simpl, tukaj pa mi ni glih vse najbolj jasno in zato se obračam na vas, da nebi slučajno kaj zmrdal...
ko pridem v bios in grem v meni za "navijanje" imam polno možnih nastavitev...dajte mi pomagat, kako naj vsaj malo navijem CPU, npr. iz prvotnih 2200MHz na 2500MHz (če je seveda možno z box coolerjem)...
primarne nastavitne izgledajo takole:
OVERCLOCK MODE [AUTO] - ČE DAM V MANUAL, IMAM CPU/PCIE SINHRONO IN ASINHRONO
CPU FREQUENCY [MHz] 200
PCIE -||- [MHz] 100
PROC. MAX. MULTIPLIER x11 2200MHz
-||- VOLTAGE 1.400V (a je to max. voltaža in je dovolj za npr. 2500 MHz?)
MULTIPLIER/VOLTAGE CHANGE [AUTO]-ČE DAM V MANUAL,IMAM DEFAULT PROC. MP x4 800 HMz, PROC. VOLTAGE PA 1.400V
MEMORY CLOCK [AUTO]
CAS LATENCY [2T)
TRAS [AUTO]
TRP [AUTO]
TRCD [AUTO]
TRRD [AUTO]
TRC [AUTO]
Kaj morem tukaj spremenit, da bom navil CPU in npr. RAM?
vsem najlepša hvala že vnaprej za pomoč
lp
jest10 ::
Za ram prestavi iz avto na 200(ko bo začelo zafrkavati daš na 166)
Voltažo za enkrat pusti pri miru.
Višaj CPU frequency (daj najprej kar direkt na 220, nato pa višaj po 3-5MHz). Ko ti zašteka je ali previsoka frekvenca rama-znižaj jo, ali prenizka voltaža-zvišaj jo.
Temperaturo pri obrememnjenem procu pa ne pusti čez 60 stopinj(glej s programčkom CoreTemp).
Znižaj tudi hitrost za NB in SB na 800MHz(pod chipset configuration)
Voltažo za enkrat pusti pri miru.
Višaj CPU frequency (daj najprej kar direkt na 220, nato pa višaj po 3-5MHz). Ko ti zašteka je ali previsoka frekvenca rama-znižaj jo, ali prenizka voltaža-zvišaj jo.
Temperaturo pri obrememnjenem procu pa ne pusti čez 60 stopinj(glej s programčkom CoreTemp).
Znižaj tudi hitrost za NB in SB na 800MHz(pod chipset configuration)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OC : intel E2140 1.6 GHzOddelek: Navijanje | 3131 (2720) | urbyluzar |
» | I7 sistem, nastavitve ramov (iz 1066 na 1600) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 13659 (11457) | MonkeyHead |
» | Problemi z navijanjem AMD Athlona,pomoč prosim?Oddelek: Navijanje | 893 (893) | DominusSLO |
» | Navil Athlona 64 FX venice z gigabyte GA-K8NF-9 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6365 (4486) | S!lentHunter |
» | Navijanje Amd 64 3000+Oddelek: Navijanje | 2299 (1664) | AnWar |