Forum » Kaj kupiti » Svetujte RAM-e
Svetujte RAM-e
gapi000 ::
Rabu bi RAM-e za plato MB SOC-A MS-KT4V (nevem če je lih taprava oznaka - tk piše na računu), PC sedaj šteje že skor 4 leta, pa bi mu rabu dodt kj RAM-a, trenutno se zadovoljuje z 256MB, dodal bi pa nekako 256MB ali 512MB RAM-a.
no, pričakujem odgovore...
aha, da ne pozabm......
prosm, ne mi rečt, d nj kupm nov PC, ker ni moj, je od strica. za nega in familijo je pa ta kt ga majo zadost.... majo namen še ene 2 let počakat pol pa zamenat.
in pa še to:
kakor je razvidno z računa, majo:
Proc: AMD XP 1800+ (1.53 GHz-266) PALOMINO
RAM: DDR 256MB PC-2100-266 MHz MT
hvala za pomoč!
no, pričakujem odgovore...
aha, da ne pozabm......
prosm, ne mi rečt, d nj kupm nov PC, ker ni moj, je od strica. za nega in familijo je pa ta kt ga majo zadost.... majo namen še ene 2 let počakat pol pa zamenat.
in pa še to:
kakor je razvidno z računa, majo:
Proc: AMD XP 1800+ (1.53 GHz-266) PALOMINO
RAM: DDR 256MB PC-2100-266 MHz MT
hvala za pomoč!
Večna bo Slovencev čast!
- spremenil: gapi000 ()
Tradewind ::
Dokupi 1giga, če ne igrajo igre je kompo čist OK!
1 giga bo zdržal še vsaj 2 leti, tudi nov OS Vista bi moral normalno delati na tem računalniku!
1 giga bo zdržal še vsaj 2 leti, tudi nov OS Vista bi moral normalno delati na tem računalniku!
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama
schurda ::
Pa še rabljen ram lahko kupiš, ker ti bo delal vsak ddr, ker je plošča za ddr266(PC2100) - beri, najmanj kar obstaja. Na tvojem mestu ne bi kupoval novega. Rabljenega dobiš, ker so povsod prodaja (256MB 4kSIT, 512MB 8kSIT). Ga daš noter, poženeš memtest+, da vidiš, če je OK (ni nobenih errorjev) in stvar je rešena.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
gapi000 ::
Tradewind:
1. bom omenu možnost nakupa 1Gb RAM-a.... mo vidl kk bo
2. tamal igra igre na tem pc-ju, najnoveje naložena je NFS MW in dela na 256MB RAM-a
schurda:
dj prosm direkt link za downloadat memtest+, ker sem na mojem pc-ju probu, pa neki ne štima.
lp,
1. bom omenu možnost nakupa 1Gb RAM-a.... mo vidl kk bo
2. tamal igra igre na tem pc-ju, najnoveje naložena je NFS MW in dela na 256MB RAM-a
schurda:
dj prosm direkt link za downloadat memtest+, ker sem na mojem pc-ju probu, pa neki ne štima.
lp,
Večna bo Slovencev čast!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gapi000 ()
schurda ::
za disketo
in
ISO za CD rom
Treba je BOOTAT s tega CD-ja ali diskete, ne pa pognat iz OS-a. Potem pa ga samo pustiš, da dela. Nekje na desni je število ciklov. Če ti po kakih 2 ciklih ne najde ničesar, je ram dober. Mogoče je treba še pazit na to, da se napake na ramu vidijo tudi, če je procesor navit. Se pravi: če ni navit, OK. Če je navit: daj pomnoževalni faktor na minimum, FSB pa pusti. Tako boš prepričan, da so napake res napake ram-a.
in
ISO za CD rom
Treba je BOOTAT s tega CD-ja ali diskete, ne pa pognat iz OS-a. Potem pa ga samo pustiš, da dela. Nekje na desni je število ciklov. Če ti po kakih 2 ciklih ne najde ničesar, je ram dober. Mogoče je treba še pazit na to, da se napake na ramu vidijo tudi, če je procesor navit. Se pravi: če ni navit, OK. Če je navit: daj pomnoževalni faktor na minimum, FSB pa pusti. Tako boš prepričan, da so napake res napake ram-a.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi pri inštalaciji Win XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1059 (920) | tomyN18 |
» | Težava s trdim diskom in ponovnim nalaganjem windowsXP.Oddelek: Strojna oprema | 1483 (1272) | amigo_no1 |
» | Novi komp se resetira kaj naj najprej testiram?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2087 (1616) | tomanator |
» | Nujno!! - RAM ne delaOddelek: Strojna oprema | 1158 (917) | dex22 |
» | memtest86 mi najde errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2136 (1863) | Brane2 |