» »

Nujno!! - RAM ne dela

Nujno!! - RAM ne dela

dex22 ::

Kupil sem dva rama po 512mb iz trgovine.Prej sem imel en ram SDRAM 256 zdaj sem pa kupil DDR rama.Torej starega vrgel ven potem pa vtaknil nova v PC reže.Ko zaženem comp mi ne pride nikamor.Tudi prve strani mi ne prikaže.A je treba kaj naštimat v biosu? Namreč potem sem probal spet s starim ramom in vse dela normalno.

jurre ::

katero plosco pa imas? Ali ti sploh podpira DDR?!

evo plata je naslednja: http://www.yjfy.com/M/Matsonic/mainboar.... Piše da mi podpira DDRAM.Al je možn da moram nadgradit bios??

gumby ::

a nimata SDR in DDR drugacno podnozje?

Gooodspeed ::

Zanimivo prvič čujem da obstajajo take plate ki podpirajo tako sdr kot ddr :S

Ja seveda da imata.Sej sm dal v podnožje za DDR ram.Sej v SDRAM podnožje sploh ne gre notr.

Shark-357 ::

Na desni strani imaš jumperje vse moraš premakniti da ti bo plata zaznala DDR module...

aha.A je mogoče kaka slikca kako zgledata jumperja, ker nisem ravno ekspert na tem področju.

aja, nisem pogledal na link:8)

5er--> ::

Jumperji so taki:

Katere moreš premaknit pa boš zvedel z navodil matične.

hmmmm.Ok zdej vem kašni so jumperji sam škoda ko navodil od matične nimam.A lahko kej zajebem če grem probavat??

Manual matične:
http://www.drivers.hu/drv_dwnload.php?i...
Na 13. strani imaš postavitev jumperjev.

za DDR:
JP1 -> povezana 2. in 3. pin
JT1 do JT10 -> vse sklenjeno

thanks.

Pojavle so se težave.Namreč po menjavi ramov po zgornjih navodilih sem zamenjal rame.Vendar pa se mi vsak dan dogaja da ko zjutraj prižgem računalnik v prvo mi ne pride do windowseh, računalnik se mi kar ustavi.Potem ko resetiram pa pride v windowse in dela normalno.Moram še oment da sem menjal tudi napajalnik.A je možno da sem kaj narobe vezal?

prva stvar, ki jo naredis po menjavi rama je, da spustis memtest skoz...

naredi boot cd, pocakaj kaksno uro da naredi nekaj pass-ev in bos videl kaj nagaja:)

In kako se naredi memtest' in kako se naredi boot CD?

Memtest je program.
BootCD narediš tako, da .iso datoteko, ki je v tem zip file-u, zapečeš na cd s kakšnim ustreznim programom (Nero, Alcohol 120%...).
(v biosu moreš nastavit, da boota s cd-ja in imet ta cd v cd-romu)

lambda ::

Malo si bom sposodil tole temo, ker naslov ustreza mojemu problemu. Imam namreč 2x512MB DDR, eden je Infineon pc2700 eden pa Twinmos pc2700 in drugi mi je začel nekako sesuvati sistem že kmalu po tem, ko sem ga dobil, testiral sem z memtest386 in diagnoza je sledeča:

-Infineonov ram sam deluje čisto v redu (če je sam notri), brez vsakih problemov
-Twinmos-ov ne deluje v redu, ko sem navil voltažo na 2.8V, ga moraš res dolgo mučit v memtest-u, da vrže ven kak error, pri 2.6V se to zgodi precej hitro (recimo 1 min)
-Skupaj z Infineon ram-om pa so errorji na obeh modulih

Obstaja kakšna rešitev al je zadeva za v smeti?

Garancija za Twinmosa?

lambda ::

Je twinmos nalepka gor, ampak so winbond čipi, twinmos ima pa doživljenjsko samo na tiste rame, ki so čisto njihovi, uni z nalepko pa samo 1 leto.

Je v bistvu prbližn isto, če zvišam latence na recimo 3-4-4-8, al pa če recimo zadevo dam na 133MHz in 2.5-3-3-7? Default je 166MHZ 2.5-3-3-7 ...

Moj problem še zemraj ni rešen.Naredil sem memtest in ugotovil da rami delajo normalno brez errorjev.Še zmeraj pa se mi dogaja da zjutraj ko prižgem comp da mi ne pride do windowsow.A ma kdo kašno idejo kaj bi še lahko bilo.Mogoče napajalnik?? (samo je čisto nov)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DFI NF 4 & Twinmos Speed Premium novosti (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Navijanje
75843900 (19577) sirotka
»

MemTest

Oddelek: Navijanje
372428 (1602) HyperGL
»

3500+ overclocking & neznan restart

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231411 (1117) KrCbelca
»

OCZ VX 3200 (strani: 1 2 3 )