Forum » Strojna oprema » Vsi 64 bitni procesorji
Vsi 64 bitni procesorji
kozmus ::
Poraja se mi vprašanje:
Kateri procesorji so 64 bitni? AMD-jevihni problem prepoznati, ker nosijo v imenu "64", zatakne se pri Intelu.
Obstaja kak seznam?
Še to: so Intelovi dvojederniki vsi 64bitni?
Hvala za pomoč
Kateri procesorji so 64 bitni? AMD-jevihni problem prepoznati, ker nosijo v imenu "64", zatakne se pri Intelu.
Obstaja kak seznam?
Še to: so Intelovi dvojederniki vsi 64bitni?
Hvala za pomoč
Lp
netanyahu ::
Ne boš verjel, ampak Intel ima na svoji spletni strani tabelo vseh svojih procesorjev. Ključen stolpec za tvoje vprašanje nosi ime EMT64. Tabela je na voljo tudi v PDF obliki primerni za tiskanje.
Prav tako je uporaben članek v Wikipediji pod geslom List of Intel microprocessors. Vsebuje razdelek '64-bit processors', posebej za NetBurst in posebej za Core notranji arhitekturi.
Prav tako je uporaben članek v Wikipediji pod geslom List of Intel microprocessors. Vsebuje razdelek '64-bit processors', posebej za NetBurst in posebej za Core notranji arhitekturi.
kozmus ::
ok, tnx - potrdile so se moje domneve, da za prenosnik ne obstajajo dvojederni, 64 bitni Intel proci
Ostane mi tako samo še AMD Turion 64 X2
Ostane mi tako samo še AMD Turion 64 X2
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD se ne boji IntelaOddelek: Novice / Procesorji | 3850 (2617) | Dr_M |
» | MSI predstavil nove prenosnikeOddelek: Novice / Procesorji | 4127 (3056) | Jumping Jack |
» | Omejitev ramov v XPjih+vprašanje o procesorjihOddelek: Kaj kupiti | 944 (745) | jest10 |
» | Zmeda z 64 bitnimi procesorjiOddelek: Strojna oprema | 2483 (1947) | Zheegec |
» | Spet nove verzije Intelovih prevajalnikovOddelek: Novice / Procesorji | 2171 (2171) | MrStein |