» »

[Čuden problem] Preberi me !!

[Čuden problem] Preberi me !!

bubu1 ::

Pred nekaj dnevi se je začelo moje računalo precej čudno "obnašati". Internet je prenehal delovati, nato pa je celotna zadeva začela počasneje delovati. .exe datotek ni šlo odpirati, javilo je neko napako. ( žal nimam ss-ja ). Npr. ko sem zagnal winse je tisti zvok ob zagonu zaigral šele čez 5 minutk. Ok, odločil sem se za format, vendar se je zadeva ponovila. Drugi problem je, da mi včasih čudno prikazuje slike. ( razpacano, ne vse, samo določene ). Trenutno računalo za silo dela, se je pa ista zadeva ponovila na bratovem compu, tako da napaka najverjetneje ni v strojni opremi. Oba računala sem večkrat pregledal z raznimi spyware programčki itd... Ni našlo nič.

p.s. Javi problem protokol TCP\IP ni pravilno nameščen.(ko se poskušam povezati na net) Prosim, da mi nekdo poskusi pojasniti v čem je problem ( vsaj približno ).

Trenutno internet na mojem deluje, na bratovem pa ne. Če izklopim kabel iz modema mi na obeh računalnikih javi sporočilo, da je omrežni kabel izključen.

Problem ( po mojem ) ni v strojni opremi, vem da se vse skupaj sliši čudno...

Še nekaj sem se spomnil...Nekaj mi onemogoča uporabo Avast-a, javi mi približno nekaj takega :

Error basinitlibrary initalization off basic library failed. Check out INI file or install program ogain, please. ERROR 10107!!

Ok, to je to Hvala že vnaprej!

EDIT2 : Ko brat v cmdju napiše ipconfig /all mu pokaže, da je medij odklopljen. Se pravi, kot da sploh ne bi bilo priklopljenega interneta.

Hvala za odgovore...mislim, da problam ni v hardweru, saj se je ponovil najprej na mojem, nato pa še na bratovem compu. Popolnoma enako...

iMark ::

Če izklopim kabel iz modema mi na obeh računalnikih javi sporočilo, da je omrežni kabel izključen. Bill Gates za vse poskrbi :D

Si reku da si formatiru... a se je to začelo pojavljati ko si naložu kakšne program al si kej pobiru z neta?

bubu1 ::

Problem se je na mojem računalniku pojavil še 1x, vendar zdaj dela že en teden OK...fora je, da se je na bratovem programu danes zgodilo enako...Internet + omrežna soseščina kar naenkrat neha delati...ko računalnik restartam, se zvok za prihod v windows zasliši šele 5 min po tem ko prvič opazim namizje...

Delal pa nisem nič posebnega..nič downloadal nič..

Igral sem mmorpg od katerega sem odvisen.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bubu1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omrežni kabel je izključen

Oddelek: Strojna oprema
131663 (1334) matej_jack
»

Prenosinik ne zanza mrežnega kabla.

Oddelek: Pomoč in nasveti
61090 (1006) miqro
»

Zelenec povezuje dva PC-ja

Oddelek: Omrežja in internet
121363 (1009) matjash
»

problem pri crossover povezavi dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
131789 (1583) pirx
»

Rabim pomoč pri omrežju

Oddelek: Pomoč in nasveti
81095 (1003) rockyboss

Več podobnih tem