» »

težave z grafično kartico

težave z grafično kartico

Jan987 ::

Imam grafično kartico ATI radeon 9800se AIV. Imam pa problem, ker kartica na vsake toliko časa (cca. pol ure) za nekaj sekund neha pošiljati signal v monitor, enkrat pa se mi je zgodilo, da je vse na zaslonu postalo črno na sliki pa so bili samo posamezni majhni rdeči in črni kvadratki velikosti cca. 0,1x0,1cm, ko pa sem računalnik znova zagnal pa je bila grafika nastavljena na 8 baru. Nekajkrat se je tudi zgodilo, da se slika na monitorju začela zelo počasi osveževati (izgledalo je kot da bi na CRT monitorju nastavil osveževanje na cca. 40 Hertzov), monitor ki je trenutno priklopljen pa je LCD. Za rešitev zadnjih dveh problemov je pomagal reset računalnika.


Ali naj grafično pošljem na servis ker je še pod garancijo al je kej softwersko narobe.

aja pa če na servisu ugotovijo da je grafa zanič, s čem mi jo bodo zamenjali? Ali mi bodo vrnili denar?

Jan987 ::

No zdej sem ugotovu da je servisiranje iz JAE-ta prevzela avtera, vendar jih ne uspem priklicati ne na številko ki so mi jo dali v JAE-tuin naj bi bila direktna številka v seriv, ne preko centralne številke iz spletne strani. pri drugi se oglasi neka tajnica al kajje pame veže vendar ko me veže se linija prekine. Tudi na maile ne odgovarjajo. Kaj naj naredim da bi kartico čim hitreje spravil v garancijo, saj se le ta izteče sredi septembra.

Binji ::

Ce nic druzga ne pomaga lahko gres osebno tja.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Jan987 ::

aha. A pa če je kartica pog garancijo tisti dan ko jo prinesem tja je ok, al mora biti pod garancijo dokler jo oni ne obdelajo, ker če je drugo mi jo lahko držijo 45 dni potem pa rečejo da se je istekla garancija!

Binji ::

ah kje:) Garancija se podaljsa za tisti cas, ko je komponenta na servisu.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Jan987 ::

Ok vredu.

Sam zelo čudna se mi zdi ta avtera ker me una veže pol pa skensla. Tako odvratn odnos majo se mi zdi. upam da bodo saj zrihtal hitr drugač bom mogu še kakšno nadomestno kartico kupt za ta cajt. Kakšne imate pa vi kaj iskušnje z njimi oz. z njihovim servisom?

netanyahu ::

Kakšne imate pa vi kaj iskušnje z njimi oz. z njihovim servisom?

Preberi poste uporabnika Brane2 v temi Servis Avtera.

Jan987 ::

Uf. kakšne probleme bom melšele jaz ker 9800se se pa res ne da dobit od nobenega proizvajalca več, kaj šele aiw.

Binji ::

Glede izkusenj z Avtero..punca od mojega cimra je tam kupila prenosnik, ki je zmrzoval vsake 10min. Nese nazaj, diagnoza maticna. Nej bi menjali maticno, spet vse isto.. Storija se je vlekla skoraj 2 meseca (nesla je nazaj v roku 8 dni - morali bi ji torej menjat cel prenosnik) dokler ni cimer popizdu, zagrozu s tozbo in je dobila nov prenosnik.
Tko da poanta..proc od Avtere
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Jan987 ::

A pol svetujete že od vsega začetka na trdo in pa jim že takoj prikazat da veškaj lahko zahtevaš ipd.

Jan987 ::

no zdej sem jih končno dons dobu s prve ko sm klicov. najprej mi je zatrjeval naj zamenjam driverje tko da sem dal omega zdej gor in za enkrat testiram, drugač pa je reku da nej jim pošlem pa bodo preverli. Katero kurirsko službo mi pa priporočate, če se izkaže, da omega driverji niso rešili problema?

Jan987 ::

No zdej sem ugotovil da ker je grafična kartica powercolor-jeva jo pod garancijo servisira jae (tudi pri njih so mi to potrdili) tako da mi je kar malo odleglo. Sicer pa za enkrat z omega driverji dela brez težav. Upam da bo tako tudi ostalo.

kljucavnicar ::

ja ce ti ne dela na standart gonilnikih vseeno nesi na servis, da te ne bo cez en mesec zajebaval, takrat pa ne bos vec mel garancije

Jan987 ::

ja sej bom pomoje res.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z WiFi

Oddelek: Pomoč in nasveti
181700 (1220) PanGirl
»

Servis Avtera

Oddelek: Strojna oprema
448996 (4351) 69charger

Funtech?? ne hvala!!!!nikol več (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6312691 (11121) bluefish
»

Heh, en problemček glede servisa.

Oddelek: Kaj kupiti
281779 (990) Calligulla
»

Radeon 9600 PRO "DIED" ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
573818 (2980) Boki_

Več podobnih tem