Forum » Programska oprema » Povezovanje dokumentov
Povezovanje dokumentov
Zorroo ::
A mi lahko kdo na hitro razloži kako bi rešil naslednji problem.
V wordu imam en obrazec v katerega med drugim vpisujem tudi določene številke (inventarne številke), potem pa imam v excelu seznam vseh teh števil z podrobnim opisom artikla.
Problem pa je: kako nej v wordu naredim da ko bom v vnosno polje napisal številko artikla, da mi gre potem avtomatsko v excel poiskal kateri artikel spada pod željeno številko, in da mi ta opis artikla prilepi oz. skopira v moj obrazec kateri je v wordu.
V wordu imam en obrazec v katerega med drugim vpisujem tudi določene številke (inventarne številke), potem pa imam v excelu seznam vseh teh števil z podrobnim opisom artikla.
Problem pa je: kako nej v wordu naredim da ko bom v vnosno polje napisal številko artikla, da mi gre potem avtomatsko v excel poiskal kateri artikel spada pod željeno številko, in da mi ta opis artikla prilepi oz. skopira v moj obrazec kateri je v wordu.
smetko ::
Če bi to bilo tako enostavno, potem bi pisci poslovnih programov že izumrli.
Tvoj problem je rešljiv vsaj na dva načina vendar noben od teh ni ne eleganten ne enostaven.
1. napišeš makro v wordu. (ni enostaven).
2. preko lepljenja s povezavo (ni eleganten, saj moraš stalno osveževati povezavo in v exelu moraš uporabiti vlook funkcijo).
Tvoj problem je rešljiv vsaj na dva načina vendar noben od teh ni ne eleganten ne enostaven.
1. napišeš makro v wordu. (ni enostaven).
2. preko lepljenja s povezavo (ni eleganten, saj moraš stalno osveževati povezavo in v exelu moraš uporabiti vlook funkcijo).
No comment
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za ustvarjanje dokumentov (poslovnih ponudb, itd.)Oddelek: Programska oprema | 5620 (4750) | Ales |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7734 (7379) | arnecan1 |
» | Original Office 2010 ?Oddelek: Programska oprema | 7403 (6913) | Zheegec |
» | Dokument z polji za vstavljanje texta ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 759 (644) | Tomson |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4415 (3611) | smrekca |