Forum » Kaj kupiti » kateri wireless router za moje potrebe?
kateri wireless router za moje potrebe?
jurchi ::
Pozdravljeni!
Rabil bi pomoč okoli nakupa wireless routerja:
V hiši imamo trenutno tri računalnike (eden v prvem nadstropju, druga dva v drugem nadstropju- od do enega samo plošča do drugega pa plošča in dve steni). Rad bi jih povezal v WLAN (v glavnem zaradi skupnega dostopa na internet, sama mreža je drugotnega pomena).
Adsl modem je nameščen v pritjičju, telefonski kabel pa je potegnjen samo do compa v prvem nadstropju. Zato sem hotel router namestiti v prvo nadstropje.
Gledal sem naslednje zadeve:
- ASUS WL-500g Premium
-NetGear WGT624 108 Mbps
-Linksys WRT54G
-Level One WBR-3405TX 108Mb
Katerega od teh bi mi priporočali in ali bo za opisano mrežo dovolj samo eden izmed teh routerjev in brezžične PCI kartice v vsakem compu?
Hvala.
Rabil bi pomoč okoli nakupa wireless routerja:
V hiši imamo trenutno tri računalnike (eden v prvem nadstropju, druga dva v drugem nadstropju- od do enega samo plošča do drugega pa plošča in dve steni). Rad bi jih povezal v WLAN (v glavnem zaradi skupnega dostopa na internet, sama mreža je drugotnega pomena).
Adsl modem je nameščen v pritjičju, telefonski kabel pa je potegnjen samo do compa v prvem nadstropju. Zato sem hotel router namestiti v prvo nadstropje.
Gledal sem naslednje zadeve:
- ASUS WL-500g Premium
-NetGear WGT624 108 Mbps
-Linksys WRT54G
-Level One WBR-3405TX 108Mb
Katerega od teh bi mi priporočali in ali bo za opisano mrežo dovolj samo eden izmed teh routerjev in brezžične PCI kartice v vsakem compu?
Hvala.
newb ;)
jan01 ::
Najboljši bi bil Buffalo WHR-HP-G54(ima močnejši wireless). Kje? trgovina 1, trgovina 2,..
Asus je tudi wl-500gP (=premium) je tudi dobra izbira.
Na široko pa se izogni Linksys WRT54G, ker ta ni več tisti model kar je nekoč bil(zdaj ima malo flasha in rama->zanič).
Level onov model ne poznam, a na splošno so bolj slabi... Ta model je tudi občutno dražji od ostalih
Asus je tudi wl-500gP (=premium) je tudi dobra izbira.
Na široko pa se izogni Linksys WRT54G, ker ta ni več tisti model kar je nekoč bil(zdaj ima malo flasha in rama->zanič).
Level onov model ne poznam, a na splošno so bolj slabi... Ta model je tudi občutno dražji od ostalih
jurchi ::
hmmmm.teh dveh pa res še nisem gledal.
Pri TP linku vidm, da ful poudarjajo 64 MB ram-a in 16 MB flasha......kakšne so pa te cifre pri buffalo?
Vidim, da sem očitno gledal v popolnoma napačni smeri
Pri TP linku vidm, da ful poudarjajo 64 MB ram-a in 16 MB flasha......kakšne so pa te cifre pri buffalo?
Vidim, da sem očitno gledal v popolnoma napačni smeri
newb ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri usmerjevalnik(router)?Oddelek: Kaj kupiti | 5603 (4400) | KandazaR |
» | cene ruterjev (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6917 (5673) | gameby |
» | Wireless router (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5667 (4647) | Kilgore T |
» | brezžični routerOddelek: Kaj kupiti | 2310 (1885) | SimplTech |
» | Wireless - še en nateg?Oddelek: Strojna oprema | 3078 (2178) | Tear_DR0P |