» »

Dva CRT na ATI Radeon 9200. Problem! Prosim za pomoč!!!

Dva CRT na ATI Radeon 9200. Problem! Prosim za pomoč!!!

MMCO ::

Imam probleme :)) . Namreč na ATI Radeon 9200 sem priključil 2 CRT monitorja in sicer: na analogni priključek Viewsonic G90fb na DVI priključek preko analognega konverterja pa Iiyama VisionMaster. Viewsonic je izbran kot primarni monitor. Problem je sledeči: če na namizju grem pod Properties (desni klik z miško) ->Settings (v polju Display je izbran Viewsonic)->Advanced->Color Management, je pod Current Monitor zapisan Iiyama. Prav tako je Iiyama zapisan pod Current monitor, če je v polju Display izbran Iiyama monitor. Da piše Iiyama pod Current Monitor je OK, če je izbran Iiyama v polju Display. Samo zakaj je zapisan Iiyama tudi takrat, ko je izbran Viewsonic pod Display????

Vem da je malo čudno napisano, a upam da razumete kaj želim povedat in kaj je moj problem.
Če kdo ve kaj bi lahko to bilo, naj nemudoma javi 8-O .

LP
Miran

kuglvinkl ::

Čaki, prklopi monitorja. Potem obkljukaj extend... v properties, in mora špilat. Sem probal morje takšnih setupov (in bolj pratizanskih, AGP + PCI) in nikdar ni bilo tozadevnih problemov.

Zgodovina sprememb…

MMCO ::

Imam obkljukano extend v Properties. Monitorja oba delata, samo ko hočem v Color Management nastavit profil za Viewsonic monitor mi pod Current monitor piše Iiyama, pa četudi je v Display polju izbran Viewsonic!!!

kuglvinkl ::

Aha, s colormanagement se pa nisme ukvarjal (oba monitorja sta istovstna). Je pa na netu IIRC precej na to temo.

OptiMist_vw ::

hmmm zdele sm se igral z mojima monitorjema (LCD na DVI-ju in CRT analog) pa kakorkoli sm prestavljal dela... dokler nisem pobrisu driverjev od CRT-ja monitor je sicer delu ampak pri advanced opcijah pa so bli problemi...preveri driverje od Viewsonic-a reinstaliraj jih ali pša posodobi...

LP OpTi
MCP 70-270, MCP 70-290; CompTIA N10-003, CompTIA SY0-101

Zgodovina sprememb…

MMCO ::

Probal vse, kar ste napisali, vendar brez uspeha. Če imam priklopljen samo Viewsonic, potem je v Color Management pod Current Monitor zapisan Viewsonic, kakor hitro pa priklopim še Iiyamo, pa se Current Monitor spremeni v Iiyamo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor za urejanje fotografij

Oddelek: Kaj kupiti
81032 (897) tiborrr
»

Kater CRT monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
675819 (4727) Tilen
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655173 (4066) boštjan
»

sistem za CAD/CAM

Oddelek: Kaj kupiti
121409 (1266) dexter_II
»

RE: monitor???

Oddelek: Pomoč in nasveti
15922 (705) Lucio

Več podobnih tem