» »

ADSL & TV kolaps

ADSL & TV kolaps

obranc ::

Ok, imam sledeči problem. Bom probal čimbolj na kratko razložit.
Pred mesecem dni sem navaden ADSL nadgradil na TRIO (televizija).
Začeli so se problemi, že pisani na tem forumu, in sicer:
Dobil sem Sagem 3344, s katerim ima ogromno uporabnikov težave - vključno z mano. Modem sem mogu resetirat večkrat dnevno, da sem lahko gledal siol TV in brskljal po netu. Po približno 30ih klicih je prijaznemu operaterju kapnilo, da bi mi lahko nadgradili firmware na omenjenemu modemu. Okay, vse lepo & prav. Modem je začel ZA SILO delat (samo 2x na dan ga je bilo potrebno resetirat,heh).
Po treh dnevih 'delovanja' je TREŠČILO. Da, mati narava me je tokrat z*ebala. V modemu ni blo več štroma (beri: skuril ga je do amena).
Okay, tukaj siol ali telekom ni nič kriv, če je meni treščlo. Sreča v nesreči, sem za darilo dobil nov, zapakiran, NERABLJEN modri paket, v katerem je Ganymed modem. Super, sem si rekel, baje je ta modem še boljši, bolj stabilen. Ampak, glej ga zlomka, nikakor se ne morem konektat na net. Danes (sicer ob moji odsotnosti) je bil telekomov monter in mi povedal, da je modem ZANIČ. "Pa kako??.." me je zanimalo, saj je modem popolnoma nov! Rekel je, da se modem ne more sinhronizirat. Mimogrede, na modemu gori LAN, PWR in enakomerno utripajoča WAN.

Zdaj pa sledijo vprašanja:

1.) je možno, da je nov modem zanič?
2.) je možno, da mi je poleg modema skurilo še kej? Namreč ISDN dela brez problema.
3.) koga kontaktirati in za kaj, če ne vemo/vejo, kje problem sploh je?

Lep pozdrav,
brane

SasoS ::

teži na siol, naj oni zrihtajo. Modeme pa nesi v teletrgovino in naj ti zamenjajo (garancija je 1 leto se mi zdi)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večna saga z plug&play in modemi

Oddelek: Strojna oprema
71291 (1140) amigo_no1
»

ADSL težava - prekinjanje, počasnost,...

Oddelek: Omrežja in internet
91251 (1076) pitarda
»

Adsl callisto 821 modem

51350 (1233) maxy
»

ADSL problem (telekom)

283082 (2229) TribesMan
»

Dial-up problem?