» »

Vpis .SI domene v DNS

Vpis .SI domene v DNS

okfec ::

Imam tezave pri vpisu .SI domene pri gostovanju v tujini.

Admin jo je ze vpisal rocno, a zadeva ne deluje. Ker so pri Arnesu tako "prijazni" seveda niso sestavili nobenih angleskih navodil, kot da vsi gostujemo pri dragih slovenskih ponudnikih. Tudi slovenska so mi popolnoma nerazumljiva.

Mi lahko kdo pomaga, kako naj narocim adminu, naj vpise domeno v svoje imenske streznike, d bo delovala. Nekaj sicer vem o DNS, ampak prosim, ce je lahko pomoc v laik jeziku.

Hvala

fizolcek ::

Si pri svojem registrarju že spremenil DNS strežnike na te v tujini? Drugače pa se obrni kar na registrarja, mislim da bi ti morali znati pomagati, sploh ker bojo verjetno prvo morali pri Arnesu registrirati te DNS strežnike v tujini.

kekz ::

DNS strežniki za si poddomeno morajo biti vpisani v arnesove strežnike in ne v "kar ene".
Arnesove strežnike za si je mogoče enostavno zlistati z nslookup-om:

si nameserver = NS2.NIC.FR
si nameserver = SCSNMS.SWITCH.CH
si nameserver = SUNIC.SUNET.SE
si nameserver = NS.UU.NET
si nameserver = NS-EXT.VIX.COM
si nameserver = SREBRNJAK.ARNES.si
si nameserver = SSS.ARNES.si
si nameserver = NS1.ARNES.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekz ()

To pomeni, če si postaviš DNS server za tvojo poddomeno pod .si, ga moraš (njegov IP naslov) prijaviti registrarju, da ga on registrira v arnesove DNS strežnike.

Domena je ze vpisana v domenske streznike pri ponudniku gostovanja.

Prav tako so ti strezniki, se pravi ns1.*, ns1.* ze uspesno vpisani pri registratrju, kar pokaze tudi arnesov who is.

Verjetno je problem, na kaksen nacin je vpisana domena v ns1,ns2, ker tukaj Arnes predpisuje dolocene (njemu lastne?) nastavitve! Nekaj glede SOA zapisov in mailov - zal pa tega dela ne razumem, da bi ga razlozil adminu.

torej, domena se ne deluje :)
Bom pa poskusil pri registrarju... je pa tole precej zakoplicirano, ce primarjas z avtomatizmom .com in Cpanel.

Hvala

kekz:

Torej ni dovolj, da sem pri registrarju v nadzorni plosci nastavil gostiteljeve streznike?
Je potrebno se naknadno javiti te streznike?

Načeloma je dovolj, da si registrarju prijavil strežnike, ki pa morajo že delovati in imeti po pravilih nastavljene parametre.
Opis z dejanskim primerom in tudi link na stran, ki on-line preveri tvoj DNS strežnik je na strani:
http://www.arnes.si/domene/dns_zahteve....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekz ()

Bakunin ::

Na Arnesu so mi pomagali, in rocno preverili vpis.

Narobe je bil vpisan e-mail, bil je vpisan z @ namesto s piko

HVala za pomoc

fRiK0 ::

Samo da si rešil
Hvala

LP Tadej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fRiK0 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»