» »

GPO - Win 2003 SBS

GPO - Win 2003 SBS

Dreams ::

Pozdravljeni.

V službi imam kar nekaj računalnikov, za administrirat in me zanima na kak način bi to jst najlažje počel.
Vsaj enkrat na mesec morem na vsak računalnik namestit kak popravek, ali kaj podobnega.
Poleg tega pa me zanima kako bi lahko omejil brskanje po nadzorni plošči, spreminjanje namizja, srfanje itd
Ali se da vse to narediti preko WIN 2003 SBS Serverja?
Slišal sem, da se vse to da narediti preko logon script. Kje bi našel kako se to naredi?

Hvala za odgovore.
LP
ASUS P4P800E-Deluxe, Intel4 2,4GHz, Msi 6600GT,
2x512Mb DDR 400, Maxtor 80Gb ATA133, Q-tec 450W
  • zaklenil: BigWhale ()

OptiMist_vw ::

Najbolje je da zadevo z VSUSom rešiš (vse Microsoftove popravke ti avtomatizirano downloada in oglašuje po firmi) nastaviš group policy in to je to... če se hočeš poglobit v zadevo mi pošlji zs pa ti bom dal kej literature... kar pa se tiče nadzorne ploče pa urediš NTFS pravice tako da lahko samo ADMINI dostopajo do nje (kar je mislim da default) spreminjanje desktopa (roaming profila) najprej nastaviš tako kot mora zgletat (shortcute ect.) potem pa: Documents and setting\Default User\Ntuser.dat preimenuješ v Documents and setting\Default User\Ntuser.man logon script pa ti omogoča da nastaviš da vsi pobirajo profil Default Userja.

LP OpTi
MCP 70-270, MCP 70-290; CompTIA N10-003, CompTIA SY0-101

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

V kolikor gre za legalno izmenjavo vsebin naj nekdo pove, do nadaljnega pa zapiram.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows xp - sprememba imena skrbnika

Oddelek: Operacijski sistemi
81597 (1443) mirator
»

NTFS dostop

Oddelek: Operacijski sistemi
462352 (1855) ToniT
»